Voedingstips voor op vakantie

Voedingstips voor op vakantie

Afgelopen week deelde Kjell een blog met jullie, waarin hij tips gaf om fit te blijven op vakantie. Nu was deze blog natuurlijk sport gerelateerd, maar wij ontvangen ook veel vragen over hoe je je voedingspatroon gezond kunt houden tijdens de vakantie. In deze blog geef ik jullie tips over dit onderwerp.

Aller eerst wil ik wel even het volgende duidelijk maken; je bent namelijk op vakantie. Dit hoort een periode van rust te zijn. Even nergens aan denken, verstand op nul en gewoon lekker genieten van je tijd in het buitenland. Als jij al weet dat voeding je een zekere mate van stress kan mee brengen, probeer dit onderwerp dan een beetje los te laten. Ga je voeding niet bijhouden, laat je keukenweegschaaltje thuis en probeer je gevoel te vertrouwen.

Dit artikel is gesponsord door:

Voeding

Wanneer je op vakantie bent, is het heerlijk om cultuur te snuiven. Voeding en gerechten maken een groot deel uit van cultuur. Ik zou dus bij deze de tip willen geven om te eten waar je zin in hebt. Maar let wel op; eet waar je zin in hebt. Vraag jezelf dus echt af wat je wel of niet zou willen eten. Eet niet klakkeloos en onbewust, omdat het bij de cultuur hoort, nee vraag je af wat je wel of wat je niet wil eten.

Hetzelfde wanneer je All-Inclusive gaat. Heerlijk is dat. Er wordt voor je gekookt. Er is een uitgebreid buffet en dan zal ik nog maar zwijgen over al die toetjes. YUMMY. Het is begrijpelijk dat je zo veel mogelijk wil proeven van al het lekkers, maar bedenk bij jezelf – morgen staat het er ook nog. Het hoeft niet in één dag op, want je bent er nog een aantal dagen.

Het volgende werkte voor mij persoonlijk het beste:

Ik at overdag zo gezond mogelijk. Bij het ontbijt yoghurt met muesli, een broodje en wat fruit. Nam wat broodjes bij het buffet mee voor tussendoor en ik nam ook wat fruit mee voor tussendoor. Als er croissantjes bij het ontbijt lagen, at ik deze om de dag. Mijn ontbijt was altijd stevig en ik moest me goed gevuld voelen achteraf.

Tijdens de lunch had ik vaak niet eens trek omdat ik zo goed had ontbeten. Soms lunchte ik dus helemaal niet, of nam ik een appel. Als ik wel echt trek had, nam ik iets lichts zoals een salade of een belegd broodje. Wanneer het warm is buiten, hoef ik met de lunch geen warme maaltijd te eten. Een salade werkt prima voor mij. Tussendoortjes? Fruit of een ijsje. Want ijs is life.

Diner is altijd iets waar ik naar uit keek als ik op vakantie was. Tijdens het avond eten nam ik van het buffet waar ik zin in had, maar tijdens de toetjes genoot ik gewoon van alles wat er lag. Ik was me niet aan het vol proppen, nee ik at gewoon waar ik zin in had totdat ik geen trek meer had. Dit kon na 3 mini toetjes zijn of na 6 mini toetjes.

Water drinken

Tijdens warme dagen is het belangrijk dat je veel water drinkt. Zorg dus ook dat je de hele dag door blijft drinken. Ja, je moet vaak plassen (en je zweet een deel van het water uit). Maar door veel water te blijven drinken, scheidt je ook. Wanneer het buiten warm is, hou je nu eenmaal een hoop vocht vast. Je kunt dit vaak merken aan bijvoorbeeld je ringen. Soms is het onmogelijk om er beweging in te krijgen en lijken je vingers wel worstjes. Daarnaast is water drinken gewoon heel belangrijk om te blijven hydrateren!

Oh ja! Als je bang bent dat je niet voldoende eiwitten binnen krijgt; neem dan een aantal sample zakjes eiwit poeder mee. Deze sample zakjes zijn gesloten, dus dan weten ze bij de douane ten minste dat je niet stiekem iets anders mee neemt in plaats van eiwit poeder. 😉

Bewuste keuze

Al met al is het het belangrijkst dat je geniet, maar dit wel doet door middel van bewuste keuzes. Prop jezelf niet helemaal vol, eet iets waar je écht zin in hebt en drink voldoende water. Genieten is het belangrijkste wanneer je op vakantie bent, maar wanneer je bepaalde doelen hebt (afvallen bijvoorbeeld) is het zonde om je progressie in 2/3 weken weer uit te wissen.

Geniet, maar maak bewuste keuzes. Fijne vakantie!

Liefs, Carmen.

 

Vraag hier je persoonlijke schema aan