Vegetarische Macaroni

DINER:

Macaroni! Super lekker, maar toch niet echt super gezond met al die sausjes uit pakjes en potjes. En ja, wat nu als je vegetarisch bent? Ik maakte deze heerlijke variatie op macaroni. Gezond, met een vegetarische draai eraan.

Wat heb je nodig?
– Volkoren macaroni (ik gebruikte 60 gram onbereid)
– 100 gram Plantaardige Kipstuckjes van Vivera
– 200 gram roerbakgroenten naar keuze (ik gebruikte courgette, rode paprika en champignons)
– 1 theelepel olijfolie
– 1 theelepel kip kruiden
– 2 eetlepels Felix Tomaten Ketchup (te koop bij Body & Fit – klik op de banner onder aan de blog)

Dit artikel is gesponsord door:

Wat moet je doen?
1. Zet wat water aan de kook in een steelpannetje.
2. Kookt het water? Voeg de macaroni toe en zet het vuur ietsje lager.
3. Snij ondertussen de groenten in kleine stukjes/blokjes.
4. Pak een koekenpannetje en doe de theelepel olijfolie hierin. Zet het vuur aan en laat de olijfolie langzaam iets warmer worden.
5. Voeg de Plantaardige Kipstuckjes toe aan het pannetje met de olijfolie en sprenkel wat kip kruiden over de Plantaardige Kipstuckjes.
6. Blijf eventjes roeren en voeg de groentes toe wanneer de Plantaardige Kipstuckjes warm genoeg zijn.
7. Roerbakken maar!
8. Wanneer de macaroni goed gekookt is, kun je het water afgieten en de macaroni op je bord leggen.
9. Zijn de groentes goed gekookt en de groentes + de Plantaardige Kipstuckjes goed warm? Leg deze dan op je bord bij de macaroni.
10. Top het geheel vervolgens met de Felix Tomatenketchup en VOILA, smikkelen maar!

Dit bordje lekkers bevat ongeveer 440 calorieën, 30 gram eiwitten, 50 gram koolhydraten en 10 gram vetten. 

Deel je jouw creatie op Instagram? Vergeet niet @dutch4health & @vivavivera te taggen en de hashtag #dutch4health te gebruiken. Dan kunnen we mee spieken!

Eetsmakelijk!

Veel liefs, Carmen.

Foto 08-06-16 17 56 00

Vraag hier je persoonlijke schema aan