Interview met Mark Schadenberg

1. Vertel eens, wie is Mark en wat spook jij allemaal uit in een gemiddelde werkweek?

Hallo Ik ben Mark Schadenberg, 31 jaar oud en nu woonachtig in brabant. Mijn dagelijks leven is sinds een korte periode veranderd van full time beroeps militaire (flight nurse) bij de Koninklijke luchtmacht naar Personal Trainer. Mijn gemiddelde werkweek is op dit moment genieten van vrije tijd en af en toe een PT-sessie draaien. Maar vooral trainen/eten en gezellige dingen doen met vrienden.

2. Op welk moment heb je besloten om je levensstijl om te gooien en te gaan starten met fitness?

Toen ik net defensie inging was het belangrijk dat je een grote borstkast had en snel kon rennen. Dan was je volgens de landmacht fit. Dus toen ben ik in aanraking gekomen met fitness. Want ik deed alleen veld hockey. Ik vond het erg leuk om progressie te zien en wilde groeien en groeien. Maar in 2009 ben ik begonnen met crossfit en heb ik dit 8 jaar vol gehouden. Omdat ik commercieel werk doe (fotoshoots/video opdrachten) ben ik wat meer gaan fitnessen ivm bouw van mijn lichaam.

3. Heb je tips of tricks voor mensen die hun eigen Instagram of PT bedrijf succesvol willen starten?

Instagram: Wees aub je zelf! Ga niet iemand kopiëren er zijn namelijk al genoeg Instagram accounts die op elkaar lijken. Ga ook niet van die quotes erin gooien die al 1000 duizend keer gebruikt zijn door andere fitness tijgers. Plaats foto die je volgers leuk zijn, aub geen foto’s waar je eigenlijk om bevestiging vraagt van je lichaam of foto’s waar je altijd goed op staat.

PT Bedrijf: Begin met mensen te begeleiden nadat je gestudeerd hebt en kennis hebt. Helaas gebeurt het vaak dat elke bodybuilding atleet die geholpen wordt met en coach mensen gaan begeleiden. Terwijl bodybuilding een tak van sport is en niet een lifestyle voor de 80% die wil afvallen/aankomen of fitter wil worden.

Zorg dat alles er strak en netjes uit ziet. Het gebeurt te vaak dat mensen op zo’n goedkoop mogelijke manier een site bouwen, kaartjes , kleding etc.. Spaar gewoon en investeer in je eigen bedrijf. 60% van de mensen komt training bij jouw halen omdat ze jouw mogen! Niet omdat jij zo goed bent!

4. Je bent zelf een personal trainer, wat is volgens jou het belangrijkste eigenschap die een PT’er moet hebben?

Het belangrijkste is dat je naar je klanten luistert en als je hun echt personal training verkoopt het ook echt personal maakt. Verder moet je goed kunnen nadenken om oefeningen aan te passen als mensen er moeite mee hebben. Maar ook vind ik dat elke PT een goede achtergrond moet hebben van het menselijk lichaam en het functioneel bewegen of te wel iemand fit maken voor het dagelijks leven en niet alleen maar fit maken voor op het strand.

5. Wat was je trainingsdoel voor het afgelopen jaar?

Ik ben mij op mijn eerste Men’s physique wedstrijd voorbereid. Ik heb namelijk meegedaan aan de SAP cup! Ik wilde graag ervaren hoe zo’n wedstrijd voorbereiding verloopt op mentaal vlak, trainingsvlak en voedingsvlak. Maar ook vooral erna! Hoe pak ik dan weer normale voeding op en mentaal. Dit komt omdat ik veel mensen begeleid die naar een wedstrijd te gefocust zijn op hun wedstrijd lichaam of helaas voedingsproblemen krijgen. Ik heb zelf een coach in de hand genomen voor deze wedstrijd. Zijn naam is Tibor Koppens. Waarom? Omdat ik nu niet hoef na te denken wat ik moet doen. Tuurlijk bespreken we veel. Maar vooral om te leren! En te ervaren.

6. Wat heeft fitness jou nog meer gegeven naast een fitter lichaam?

Door het veranderen naar fitness ben ik enorm gegroeid van bouw. Deze bouw is voor de commerciële wereld enorm interessant met betrekking tot shoots en opdrachten. Doordat ik meer shoots ben gaan doen ben ik ook gegroeid op social media.

7. Wat is je uiteindelijke droom en/of doelstelling?

Mijn droom is om in Amerika te gaan werken als personal trainer. Hier ben ik nu ook mee bezig om dit te laten gebeuren. Heb namelijk eind van dit jaar de gesprekken in Amerika. Verder is altijd een droom van mij geweest om op de voorkant van de ‘Menshealth’ te staan met mijn body. En vooral een verhaal inside het magazine om andere te inspireren met mijn verhaal.

8. Wat zou je willen zeggen tegen de mensen die het laatste zetje nodig hebben?

Please Don’t Stop!!!!!

 

Vraag hier je persoonlijke schema aan