Fit method

Oreo Taart

SNACK:

Hoeraaaaa. Vorig jaar 5 november vierde ik mijn 21e verjaardag! Lekker taart eten dus & aangezien jullie weten dat ik van Oreo’s hou, vroeg ik mijn lieve zus een Oreo taart te maken. Deze taart is absoluut niet gezond, bevat gigantisch veel calorieën/suikers/troep – maar dat maakte me even niks uit op mijn verjaardag, HIJ WAS LEKKER!

Wat heb je nodig?

Een springvorm
Bak papier
Een kom
Een mixer
Een blender

Ingrediënten:

600 gram Oreo koekjes (4 rollen)
60 gram roomboter
4 gelatine blaadjes
350 gram kwark
400 ml verse slagroom (zonder suiker)
80 gram suiker
16 gram vanille suiker

Wat moet je doen?

1. Week de gelatine blaadjes in koud water.
2. Doe 300 gram oreo koekjes in de blender en maal ze fijn tot kruimels.
3. Smelt de boter in een pannetje en voeg de Oreo kruimels toe.
4. Bedek de bodem van de springvorm met bak papier.
5. Doe de Oreo kruimels op de bodem van de springvorm & druk de bodem stevig aan.
6. Plaats de springvorm in de koelkast.
7. Hak de overige Oreo koekjes in stukken.
8. Mix de 400 ml slagroom met de suiker + vanille suiker tot yoghurt dikte.
9. Doe 2-3 eetlepels water in een pannetje, knijp de gelatine blaadjes uit en voeg deze toe aan het water.
10. Zet het vuur laag en laat de gelatine blaadjes rustig oplossen.
11. Doe 350 gram kwark in een kom & voeg de opgeloste gelatine blaadjes toe. Meng alles goed door elkaar!
12. Voeg vervolgens de slagroom toe aan de kwark. Mix alles nogmaals.
13. Schenk de kwark/slagroom vulling nu in de springvorm, bovenop de Oreo bodem. Strijk het glad.
14. Leg de gehakte Oreo koekjes nu bovenop & laat de taart 3 – 4 uur opstijven in de koelkast.

Het is even wat werk, maar dan heb je ook wel een serieus goddelijke taart. Hij was echt heerlijk ; special thanks to mijn lieve zus Kirsten, die deze taart voor mij heeft gemaakt!

Veel liefs, Carmen.

12193867_1728986123998589_5114669453029824240_n1 (1)

 

Vraag hier je persoonlijke schema aan