Polar A370

Polar A370

Nadat ik 2 jaar lang, trots bezitter ben geweest van de Polar A360 activity tracker, ben ik sinds kort overgestapt op de nieuwste Polar A370. Benieuwd naar wat deze activity tracker allemaal kan? Lees snel verder!

Het uiterlijk

De Polar A370 is eigenlijk precies hetzelfde dan haar voorganger. Een klein en subtiel horloge, met een touch screen en één klein knopje aan de zijkant. Ik kreeg de polar met een witte polsband, maar het is mogelijk om het klokje eruit te halen, en de kleur van je polsbandje te wijzigen.

Dit artikel is gesponsord door:

Wat mij direct opviel aan de Polar A370 is dat er gebruik wordt gemaakt van een normale sluiting. Bij de A360 werd er geen gebruik gemaakt van een gespje, maar van een soort druk systeem. Bij dit polsbandje is het echter anders, hier wordt wel gebruik gemaakt van een gespje. Dit heeft ook mijn voorkeur. Als je per ongeluk ergens langsheen gaat valt het horloge niet direct van je pols. Bij het andere bandje gebeurde dit vaak wel.

Het klokje van de Polar A370 trok ook mijn aandacht. Dit is namelijk een normaal klokje in plaats van een digitaal klokje zoals bij zijn voorganger. Erg mooi en classy naar mijn mening. Mocht je geen voorstander zijn van het normale klokje, zet het schermpje aan en druk het klokje een aantal seconden in. Je kunt vervolgens kiezen tussen verschillende klokjes die betreft uiterlijk iets meer naar wens zijn.

Installatie

De installatie van deze Polar is precies hetzelfde als die van de Polar A360 – dus ik gebruik even datzelfde verhaaltje;

In het doosje vind je een kabeltje, een gebruiksaanwijzing in verschillende talen, en het horloge (best handig). Om de Polar A370 te installeren, moet je hem koppelen met je computer door middel van het bijgevoegde kabeltje. Via de website kun je het programma Polar FlowSync downloaden. Deze is ook beschikbaar in de App store, dus hij staat ondertussen ook op mijn telefoon.

Door je Polar A370 te koppelen met je computer, wordt je doorverbonden naar de website van Polar waar je een aantal gegevens dient in te vullen, zoals je leeftijd, lengte, gewicht & dagelijks activiteiten niveau. Aan de hand hiervan wordt het aantal calorieën berekend, wat jij dagelijks verbrand. Wanneer alle gegevens gesynchroniseerd zijn, kun je beginnen met genieten van jouw Polar A370!

Polar Slaap Analyse.

Verschillen met de A360

Net als de Polar A360, zie je op de A370 ook hoeveel stappen je hebt gelopen die dag & hoe veel calorieën je door de dag heen verbrand. Ik moet eerlijk bekennen dat de voorganger van de A370 hierbij voor mij wat twijfels opleverde. De nieuwe Polar heeft namelijk een ingebouwd systeem waarbij er een continue hartslag gemeten wordt. Dit had de A360 niet. Hoe kon de A360 dan toch weten hoe veel calorieën ik dagelijks verbrandde? Op basis van een indicatie? De A370 is naar mijn idee op dit vlak dus al een stuk betrouwbaarder.

Naast dit extraatje, heeft de A370 ook een betere slaap tracker. Wanneer je wakker wordt, krijg je een melding of je je slaap ritme wilt bekijken. Je kunt zien hoe vast je geslapen hebt, hoe lang je hebt geslapen en wat de kwaliteit van je slaap was. Na synchronisatie kun je je slaapritme nog beter analyseren door een kijkje te nemen op de computer of op je telefoon. Hier zie je door middel van een grafiekje hoe je slaap ritme op dat moment was en hoe vast je daadwerkelijk hebt geslapen.

Als laatste heeft de nieuwe Polar GPS. Je kunt dus tijdens een wandel-, fiets- of hardlooptocht achteraf terug kijken welke route je hebt gepakt en hoe veel KM je hebt gelopen of gefietst. Super handig om te weten toch?

Polar Feed na synchronisatie.

Synchronisatie

Wanneer jij je horloge wil opladen of wil laten synchroniseren met de computer, hoef je alleen het kabeltje in de computer + in jouw horloge te stoppen en de rest gaat allemaal vanzelf. Wil je jouw horloge laten synchroniseren met je telefoon? Zet je Bluetooth aan, houdt het knopje op je telefoon een tijdje ingedrukt en de synchronisatie zal vanzelf gaan. Wanneer je jouw Bluetooth aan houdt en verbonden blijft met de Polar A370, kan het horloge ook nog eens als Smart Watch dienen!

TIP VOOR HET KOPPELEN MET JE TELEFOON: Bij de eerste koppeling moet je een code invullen. Zoek de Polar dus eerst op in je Bluetooth lijst en koppel hem op die wijze. Na het invullen van de code koppelt je horloge en je telefoon automatisch.

Door je horloge af en toe te synchroniseren met je computer, zullen er ook gelijk updates plaats vinden. Zo blijft jouw horloge up-to-date en blijft hij lekker snel. Daarnaast kun je door middel van de synchronisatie jouw train gegevens nog eens even goed bekijken. Je kunt je hartslag volgen, kijken hoeveel calorieën je hebt verbrand en zien of je je dagelijkse activiteitendoel hebt bereikt.

Mijn dag

Wanneer je op het knopje drukt en met je vinger over het touch screen gaat, zie je verschillende opties – waaronder ‘Mijn Dag’. Door op dit gegeven te klikken, kun je zien hoe jouw dag er tot nu toe uit ziet. Je ziet staan hoeveel % je van je dagelijkse activiteitendoel hebt behaald, hoeveel stappen je hebt gezet en hoeveel calorieën je die dag hebt verbrand. Als extraatje geeft het horloge ook nog onder dit kopje je slaapanalyse weer en kun je de analyse van de continue hartslagmeting zien.

Persoonlijk heb ik het horloge de hele dag op nachtstand staan. Op deze manier gaat het lampje niet elke keer aan & uit. Je kunt het horloge op nachtstand zetten door het knopje langere tijd ingedrukt te houden en op het maantje te klikken. Handig voor ’s nachts en het bespaard ook nog eens batterij!

Trainingen

Net als de Polar A360, kun je bij de 370 ook jouw sporttype aanklikken. Door op het knopje aan de zijkant te drukken, licht het scherm op. Veeg vervolgens met je vingen over het scherm en druk op ‘Training’. Wanneer je hierop klikt zie je verschillende icoontjes van verschillende trainingen. Zo kun je dus letterlijk bijhouden welke vorm van sport je die dag hebt gedaan.

Het is de bedoeling dat je het horloge een stukje strakker om doet met sporten, zodat je hartslag wat makkelijker te vinden is. Bij de Polar A360 werd ik ernstig teleurgesteld hierdoor, omdat hij (ten opzichte van mijn destijdse sporthorloge inclusief hartslagband) geen nauwkleurige calorie en hartslagtelling liet zijn tijdens mijn trainingen. De A370 is hier gelukkig een stuk beter in, en deze is een stuk accurater dan de voorganger.

Ik ben in het bezit van de Polar H7 hartslagband. Deze draag ik altijd tijdens mijn trainingen, omdat een hartslagband net iets nauwkeuriger meet dan een pols meting. Ben je dus een fanatieke sporter en wil jij accurate statistieken betreft je calorieverbruik en hartslag? Dan is het aan te raden de Polar H7 hartslagband aan te schaffen.

Polar activiteiten synchronisatie.

Waterdicht

Hou je van zwemmen? Lucky you! De Polar is namelijk 100% waterdicht. Dus of je hem nu mee neemt voor een frisse duik, hem nog om hebt onder de douche of per ongeluk een glas water over je horloge laat vallen. Geen zorgen, de Polar zal het overleven.

MyFitnessPall

Wanneer je je voeding bij houdt door het tellen van macro nutriënten en calorieën, kun je dit doen met behulp van de app MyFitnessPall. Het handige van deze app is, dat je je Polar kunt koppelen met MyFitnessPall. Wanneer jij de Polar synchroniseert met je telefoon en je verbrande calorieën staan in de Polar FLOW app, komen ze ook gelijk in MyFitnessPall te staan en hoef je het niet handmatig in te vullen. Ideaal!

Minpunten

Eigenlijk kun je alles wat ik hierboven genoemd heb wel onder het kopje ‘positief’ zetten. Het enige echte minpuntje wat mij op viel was de duur van de batterij. Nu de A370 een coninue hartslagmeting heeft, gaat de batterij iets sneller leeg. Waar ik de A360 misschien maar 1 keer per week hoefde op te laden, moet ik de A370 ongeveer 2 tot soms wel 3 keer per week opladen.

Daarnaast is de slaap analyse onwijs handig, maar denk ik wel dat er hier en daar wat kwaaltjes zitten. Bij de slaap analyse krijg je ook feedback over je slaap en mijn horloge vertelt me elke ochtend weer dat mijn slaap ‘van slechte kwaliteit was’. Ik heb nog geen enkele keer gehoord dat mijn slaap kwalitatief goed was. Een beetje jammer dus. Verder is de slaapanalyse betreft vaste/minder vaste slaap wel nauwkeurig.

Conclusie

Al met al wint de Polar A370 het absoluut van zijn voorganger. Door de extraatjes zoals de continue hartslag meting, de GPS en het nauwkeurig analyseren van je slaap wordt het horloge net eventjes wat meer speciaal en doet hij zijn werk net even iets nauwkeuriger. Ik ben heel erg blij dat ik overgestapt ben en ik zou het horloge ook zeker aanraden!

Heb jij interesse in de Polar A370? Volg mij op Instagram. Binnenkort mag ik namelijk een exemplaar weggeven aan één van mijn volgers!

Veel liefs, Carmen.

 

De sluiting van de A370 – met een gesp.

Mijn dag.

Korte slaap analyse. Klik op dit vakje voor een uitgebreide slaap analyse.

Analyse continue hartslag meting.

Trainingsoptie.

Trainingsicoontjes waaronder krachttraining, fietsen, wandelen, groeplessen, outdoor sporten.

Na een training. Tijdens de training kun je je hartslag, de tijd, je hartslag zones en het aantal verbrandde calorieën zien.

Polar FLOW synchronisatie.

 

Polar FLOW slaap analyse.

Vraag hier je persoonlijke schema aan