Havermout Repen

SNACK:

Ik had dit recept eigenlijk al een paar weken liggen, maar ik ben er nooit aan toe gekomen om het ook daadwerkelijk uit te proberen. Altijd spannend als je een nieuw recept uit gaat proberen, maar deze Havermout Repen met banaan & pindakaas mogen zeker wel mee in jouw meal prep.

Wat heb je nodig? / What do you need?

150 gram havermout
50 gram sultana rozijntjes
50 gram Body & Fit naturel pindakaas (klik op de banner onderaan de blog)
1,5 banaan (ongeveer 165 gram)
1 ei
10 gram honing
Bak papier
Een cake-vorm-blik-achtig-ding

Alle producten in dit recept heb ik gekocht bij Body & Fit Shop. Wil jij ze ook bestellen? Klik op de banner onder aan deze blog of aan de rechterkant van de pagina. 

Wat moet je doen?

1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
2. Pak een grote kom en doe hierin de havermout en de rozijntjes.
3. Pak een andere kom en prak hierin de banaan.
4. Voeg de banaan, het ei, de honing en de pindakaas toe aan de kom met havermout en rozijnen.
5. Pak een grote lepel en meng alles totdat het een zachte en ‘papperige’ structuur heeft.
6. Pak vervolgens een stuk bak papier en scheur een groot stuk af, leg dit stuk over het cake blik.
7. Verdeel de mix over het bakpapier & druk het iets aan zodat het de bodem bedekt.
8. Zet het cake blik in de oven en laat de mix bakken voor 15 minuten.
9. Na 15 minuten kun je de mix uit het bakblik halen door aan het bakpapier te trekken, laat alles eerst afkoelen.
10. Als het is afgekoeld kun je de repen afsnijden. Maak reepjes van ongeveer 40 gram.

De macronutriënten per reep (40 gram) zijn; 122 kcal, 4 gram vet, 17 gram koolhydraten, 4 gram eiwit.

Eetsmakelijk!

Veel liefs, Carmen.

11998710_10207282095040019_1085661061_n-e1441895933536 (1)

Vraag hier je persoonlijke schema aan