Trainingsschema

  Naam:

  E-mail:

  Aanvraag:

  Toelichting:

  Waarom is dit schema geschikt voor jou?

  Wil jij graag aan de slag in de sportschool of thuis, maar weet je niet waar je moet beginnen? Ik help je graag!

  Ik ben gecertificeerd fitness trainer, heb mijn HBO diploma Sportkunde en ben actief als personal trainer. Naast mijn kennis die ik heeft opgedaan tijdens de studies, heb ik ook vele jaren praktijkervaring met krachttraining. Ik heb onder andere zelf meegedaan met een fitness wedstrijd en ik weet wat er voor nodig is om een strakker/gespierder lichaam te behalen.

  Wat kun je verwachten?

  Voor een eenmalig bedrag maak ik een persoonlijk trainingsschema voor jou. Dit schema sluit volledig aan op jouw wensen, doelen en beschikbare tijd. Ik raad het aan om het trainingsschema te gebruiken voor een periode van 8 – 12 weken, hierna maak ik uiteraard graag een nieuw schema voor je. Een trainingsschema kan aangevraagd worden voor welk doel dan ook. Het schema kan zowel worden opgesteld voor in de sportschool als thuis, echter adviseer ik om de sportschool te bezoeken, dit komt ten goede aan je progressie.

  Inhoud van het schema

  De inhoud van het trainingsschema hangt geheel af van je doelstelling. De oefeningen en het type trainingsschema worden gebaseerd op jouw persoonlijke doel, jouw trainingsniveau en jouw beschikbare tijd. De inhoud van het schema bevat een logische opbouw in oefeningen en de herhalingen die daar bij passen.

  upperbody workout

  Wekelijkse opbouw

  Wanneer je duidelijke progressie wilt zien in je trainingen, is het belangrijk dat je het trainingsgewicht per training in het Excel bestand noteert. Als je regelmatig je gewicht verhoogd, geef je het lichaam constant nieuwe prikkels. Als je 8 weken lang met hetzelfde gewicht traint dan daag jij je lichaam veel minder uit. Indien je iedere week 1 kilo zou toevoegen aan je oefening dan ben je na 8 weken al 8 kilo sterker.

  Wanneer jij je progressie wekelijks noteert maak je gemiddeld gezien ook veel meer progressie dan wanneer je dit niet doet. Je gebruikt namelijk bijna altijd hetzelfde gewicht als de week ervoor. Vaak is het zo dat je niet eens meer weet hoeveel gewicht je hebt gebruikt, je kan het namelijk niet van elke oefening onthouden.

  Uitvoering van de oefeningen

  Het nadeel van online coaching is dat het voor ons lastig is om de juiste techniek van de oefeningen over te brengen. Daarom vind je in het Excel bestand een tabblad met plaatjes van elke oefening. Ben je niet helemaal zeker van je zaak? Vraag het sportschool personeel om advies, of maak een video en stuur deze naar ons toe ter controle. Op deze fitness oefeningen pagina kun je de bekendste oefeningen ook bekijken.

  Trainingsschema

  Vraag hier je persoonlijke schema aan