Verbeter het dippen via deze 6 stappen

Dippen voor grotere armen

Je kan het dippen op twee manieren uitvoeren. Je kan de focus net wat meer leggen op de onderkant van je borst óf op de achterkant van de armen (Triceps). Daarnaast kun je hem hangend uitvoeren (zwaardere manier) of op een bankje via een ‘dip behind the back’. Deze variant kun je thuis ook erg goed uitvoeren. In mijn huidige schema heb ik de dips toegevoegd in mijn arm training dus ik leg voornamelijk de focus op de triceps. Dippen is een effectieve oefening voor de triceps, voorkant schouders en de onderkant van de borst. Hieronder zal ik jullie een aantal tips meegeven om deze oefening optimaal uit te kunnen voeren

6 STAPPEN NAAR DE PERFECTE TRICEP/CHEST DIP

Dit artikel is gesponsord door:

1. Torso. Als je de focus wil leggen op de triceps dan is het de bedoeling dat je je bovenlichaam zo recht mogelijk houdt. Als je de focus op de borst wil leggen dan kun je je torso iets voor over kantelen.

2. Ellebogen. Als je de focus op de triceps wil leggen dan is het belangrijk dat je greep wat smaller is zodat de ellebogen strak langs het lichaam kunnen bewegen. Zak tot 90 graden en strek je volledig uit naar boven. Wil je de focus op je borst leggen? Pak dan een iets bredere greep, laat je vervolgens zakken tot 90 graden en duw jezelf uit. Hierbij hoef je je niet per se helemaal uit te strekken, zo houd je meer spanning op de borstspier.

3. Schouders. Zorg dat op het diepste punt de schouders zich onder het niveau van de ellebogen bevinden. Dippen is een redelijk technische oefening en door een verkeerde uitvoering kun je last krijgen van de schouders. Het is daarom van belang om je schouderbladen naar elkaar toe te brengen om zo spanning op je rug te creëren.

4. Hoofd. Houd het hoofd in een neutrale positie. Kijk niet omlaag of omhoog, maar gewoon recht vooruit. Dit zal ervoor zorgen dat je lichaam in natuurlijke positie staat en je geen last zal krijgen van je nekspieren. 5. Hoofd, Houd het hoofd in een neutrale positie. Kijk niet omlaag of omhoog, maar gewoon recht vooruit. Dit zal ervoor zorgen dat je lichaam in natuurlijke positie staat en je geen last zal krijgen van je nekspieren.

5. Core. zoals bijna bij elke oefening is het belangrijk om je core en overige spieren tijdens de gehele oefening aan te spannen. Zo zorg je ervoor dat er geen swingende beweging wordt gemaakt en je in een rechte lijn naar beneden zakt.

6. Extra gewicht. Wil jij grotere triceps creëren? Voeg dan wat gewicht toe en maak jezelf nog zwaarder. Zo creëer je overload en kan jij je armen nog wat sneller laten groeien. Laat jezelf langzaam zakken en duw je krachtig omhoog. Zo zorg je ervoor dat je de oefening naar een hoger niveau kan liften.

Wil jij het bankdrukken verbeteren? Lees dan snel verder

Vraag hier je persoonlijke schema aan