Summer is coming!

Het is bijna zomer, dus dat betekent dat de ‘cut-plannen’ weer bedacht zijn en we met zijn allen massaal bezig zijn om een summer body te kweken waar je ‘U’ tegen zegt. In deze blog delen we een aantal tips met jou op het gebied van voeding én training die jou kunnen helpen je vetpercentage te verlagen!

Voeding

Wanneer je jouw lichaam klaar wil stomen voor de zomer zullen waarschijnlijk een aantal dingen zijn die je moet aanpassen. Namelijk je voedingspatroon & je trainingsschema. Wanneer jij als doel hebt om vet te verliezen, zul je een negatieve energiebalans moeten hanteren. Hierbij eet je minder, dan je op een dag verbruikt. Je zult je calorieën én je macro nutriënten dus moeten afstemmen op je doel.

Hier zitten een hoop berekeningen aan vast, maar wanneer je liever geen calorieën of macro nutriënten bij houdt, kun je er natuurlijk ook gewoon voor kiezen om bewustere keuzes te maken in je voedingspatroon. Eet bijvoorbeeld veel groentes, 2-3 stuks fruit per dag en maak bijvoorbeeld eens een lekkere salade voor jezelf. Verklein je porties iets, maar zorg wel dat je voldoende blijft eten en jezelf niet uithongert. Ook moet je gewoon je voedingsstoffen binnen krijgen, dus zorg dat je zowel eiwitten, als vetten, als koolhydraten binnen krijgt. Ja, ook koolhydraten. Deze hoef je niet te schrappen als je een summer body wilt kweken (sowieso niet eigenlijk..)!

Dit artikel is gesponsord door:

Training

Ondanks dat voeding het meest belangrijk is wanneer het om vetverlies gaat, is het ook belangrijk om je training op je doel af te stemmen. Het is leuk en fijn om zwaar te kunnen blijven trainen, maar de intensiteit van de training mag ook best iets opgevoerd worden. Zo blijft de hartslag wat langer hoog en zul je meer calorieën verbranden tijdens een training. Je kunt er dus voor kiezen om het aantal herhalingen tussen de 12-15 te houden. Daarnaast kun je de rust-tijd tussen de sets iets verkorten, bijvoorbeeld maar 30-60 seconden.

Houd er wel rekening mee dat je trainingen wellicht wat minder goed kunnen gaan. Dit kan het gevolg zijn van de negatieve energiebalans waar we het eerder over hebben gehad. Het is dus niet erg verstandig om naar je maximale kracht toe te werken tijdens het cutten. Uiteraard kun je lekker pittig blijven trainen maar kijk even wat je lichaam aan kan.

‘Cardio training doen? Dat is niet per se nodig.’

Cardio doen? Dit is niet per se nodig. We hadden laatst al geconstateerd dat cardio niet nodig is om vet te verliezen (dat lees je HIER). Wij raden niet aan om je trainingen alleen te laten bestaan uit cardiovasculaire trainingen. Cardio training zorgt er wel voor dat je net eventjes iets meer calorietjes verbrand tijdens je training. Daarom is het mogelijk dit toe te voegen aan je krachtschema. Verstandig is om dit dan te doen in de vorm van een tabata circuit. Een voorbeeld hier van is 20 seconden touwtje springen, 10 seconden rust – gedurende 12 minuten. Ook kan dit door middel van een HIIT interval training van 15-20 minuutjes. Dit kan op een cardio apparaat, bij de optie Interval Training. Langer is eigenlijk niet nodig, daarnaast kan dat ook nog eens nadelig zijn voor het spierbehoud – dus hou het maar lekker kort en krachtig.

Vind je het lastig je eigen voeding en trainingen in te delen? Dan kun je natuurlijk altijd bij ons een persoonlijk voeding- en of trainingsschema aan vragen. Veel succes!

Liefs, Carmen.

Vraag hier je persoonlijke schema aan