Succesverhaal van Lynn

Studeren in Amerika

Mijn naam is Lynn, 24 jaar en ben geboren in Hengelo. Ik heb vanaf mijn 18e tot 24e in Jacksonville, Florida gewoond. Ik ben daar naartoe verhuist omdat ik een sportbeurs aangeboden kreeg om te gaan softballen voor de universiteit Florida State College at Jacksonville. Nadat ik zelf 2 jaar heb gespeeld, kreeg ik een baan aangeboden als coach van deze universiteit. Ondanks dat ik een super leuke tijd heb gehad, was het tijd voor mij om terug te keren naar Nederland in Augustus, 2017.

Bij de meeste mensen komt de uitspraak: “Everything is bigger in America” wel bekend voor. Ikzelf, was ook behoorlijk “bigger” geworden in Amerika ondanks het vele sporten. De laatste maanden in Amerika heb ik mij ook bewust volledig laten gaan qua voeding, omdat ik wist dat ik terug zou keren naar Nederland. Donuts, hotdogs, pannenkoeken, hamburgers, s’mores. Niks was mij teveel.

Dit artikel is gesponsord door:

Of ik spijt heb gehad door mij zo te laten gaan? Absoluut niet. De herinneringen die ik heb gemaakt terwijl ik met vriendinnen op het strand aan het genieten was van een pizza, de Mexicaanse feestjes met veel te veel chips en nacho’s, of hotdogs eten bij American football wedstrijden, zijn onvergetelijk.

De knop moest om

Toen ik eenmaal thuis was vond ik het tijd om ook weer wat gezonder te leven. Omdat ik zelf topsport heb gedaan, en daarnaast coach ben geweest, heb ik wel redelijk wat verstand over voeding en sporten. Toch wilde ik graag een “outside perspective”.

Via Instagram ben ik terecht gekomen bij Carmen en Kjell. Ik heb een mailtje gestuurd en kreeg al vrij snel meer informatie over Dutch4Health en de verschillende voedingsschema’s. Wat ik erg goed vond is dat voordat ik begon met mijn voedingsschema ik een uitgebreide vragenlijst moest invullen over mijzelf. Ik kreeg vragen over hoe mijn werk eruit ziet, ik zelf veel sport, en hoe mijn dagelijks leven er uit zag. Gebaseerd op deze vragenlijst, is mijn voedingsschema gemaakt. Toen ik het voedingsschema kreeg, merkte ik echt dat er rekening met mij was gehouden. Het was echt een persoonlijk schema! Het was gebaseerd op de vragenlijst en de gesprekken die ik had gevoerd samen met Carmen en Kjell.

Ik was bang dat ik weinig mocht eten

Ik was bang dat ik heel weinig mocht gaan eten en mij daardoor slechter zou gaan voelen, maar dat was juist niet het geval. Zelf heb ik nooit het gevoel gehad dat ik honger heb gehad. Ik merkte juist aan mijzelf dat ik veel meer energie kreeg, vooral s’avonds na werk. Dit was erg motiverend voor mij, vooral omdat ik een beetje last had van een winterdipje (Ze noemen Florida niet voor niets de Sunshine State 😊). Wat ik zo ongelofelijk fijn vond bij Dutch4Health was dat ik echt het gevoel had dat Carmen en Kjell beiden de tijd voor mij namen. Had ik een vraag, of wist ik even niet wat ik moest doen voor een etentje? Ik stuurde Carmen en Kjell een berichtje via Skype en ik kreeg al snel een antwoord terug.

Binnen 8 weken tijd zag ik niet alleen het verschil wanneer ik in de spiegel keek, maar ook op de weegschaal zag ik dat ik ondertussen 6 kilo(!) kwijt was. Ik ben nu ondertussen bijna een maand verder nadat ik officieel “klaar” ben met mijn voedingsschema. Ik merk dat door Carmen en Kjell ik echt de tools heb gekregen om zelf gezond verder te kunnen gaan, en dat ik hierin ook echt plezier heb gekregen. Als ik denk aan Kjell en Carmen dan denk ik aan een quote die ik veel in Amerika heb gehoord:

“A good coach can change a game, a great coach can change a life!”

Wil jij ook een persoonlijk voedingsschema? Klik dan op de link voor alle informatie.

Vraag hier je persoonlijke schema aan