SUCCESVERHAAL: Shelley

SUCCESVERHAAL: Shelley

Na vele positieve reacties op het succesverhaal van Daniek, wilden we graag een nieuwe topper met jullie delen. Shelley heeft 8 weken lang een persoonlijk voedingsschema inclusief online coaching gehad. Ze is bijna 5.5 kwijt en daarnaast heeft ze een hoop geleerd op het gebied van voeding & gedrag. Lees snel verder!

‘April dit jaar werd ik geïnspireerd door een van de succesverhalen van Dutch4Health van een bekende van mij. Ik was al een tijdje aan het strugglen met mijn eetpatroon. Ik hoefde me voorheen nooit ergens zorgen over te maken en at lekker wat ik wilde. Mijn vader zei altijd wel: “Let nou op, als je ouder wordt, ga je aankomen van al dat snoepen.” Ik geloofde dat niet. Ik had het idee dat ik daar niet zoveel aanleg voor had. Ik had het idee dat ik niet zou aankomen met drie keer per week handballen. Ik hield mezelf voor dat het langzaam aankomen kwam door de spieren die ik opbouwde van het handballen op een hoger niveau dan voorheen.

‘Toen de weegschaal de 70 bereikte was ik toch wel heel erg van slag.’

Ik woog me niet wekelijks, maar af en toe waagde ik mezelf er weer eens aan. Het ging van 65 kilo over de maanden daarna langzaam richting de 69 kilo. Het ging niet in een heel kort tijdsbestek waardoor het mij niet heel erg opviel. Toen ik op de weegschaal de 70 bereikte was ik toch wel heel erg van slag. Ik had niet meer de dunne buik van vroeger. Dat ik wat forsere benen heb wist en weet ik en dat vind ik niet erg. Ik weet dat dat onder andere met handbal te maken heeft, maar nu ging ik echt merken dat er vet bij aan kwam.

Dit artikel is gesponsord door:

Ik sloeg meer vet op op mijn buik, mijn heupen en mijn benen waren niet meer zo gespierd als voorheen. Ik had al zo vaak geprobeerd om alleen al te stoppen met chips, snoep en koek eten, maar dat hield ik altijd een week, hooguit twee weken vol. Elke keer mezelf motiveren om te beginnen en de teleurstelling in mezelf was na een week weer zo groot als ik alle lekkere dingen weer uit de kast haalde. Er was altijd genoeg in huis. Doordat ik weinig contacturen heb op school, zat ik regelmatig dagen thuis te studeren, waardoor ik altijd alles kon pakken.

‘Door het succesverhaal van Daniek, had ik eindelijk het gevoel dat het mij ook ging lukken.’

Toen ik het verhaal van een oud-collega op Instagram zag over Dutch4Health had ik gelijk een extra motivatie en had het gevoel dat dit me eindelijk ging lukken. Het voelde heel erg toegankelijk. Ik wilde er ook weer niet m’n hele leven voor omgooien, maar gewoon even wat kilo’s kwijt om weer blij te kunnen zijn met m’n eigen lichaam. Ik had het idee dat ik via Dutch4Health op een fijne manier dit doel kon bereiken, zonder er alles voor te hoeven veranderen.

Ik heb contact opgenomen met Carmen en Kjell en ik heb gekozen voor alleen een voedingsschema, omdat ik met drie keer handballen in de week, een studie en een bijbaantje het niet ging redden om ook nog een aantal keren naar de sportschool te gaan. Het contact was gelijk heel fijn en vertrouwd. Ik kon alles vragen, voelde me op m’n gemak en die stok achter de deur had ik echt even nodig. Wilde ik iets vervangen in mijn schema, dan vroeg ik aan Carmen via Skype hoe ik dit het beste kon doen en daar kreeg ik altijd snel en uitgebreid antwoord op.

Vanaf dag 1 begon ik gemotiveerd aan het schema. Het was zeker even wennen, maar als ik honger had voelde dat eigenlijk heerlijk. Ik voelde me niet zo opgeblazen zoals ik me voorheen wel eens voelde na een middagje film kijken met een zak chips op de bank. Vanaf week 1 viel ik af en daar was ik ontzettend blij mee.

‘Ook wanneer het iets te extreem werd, trokken de coaches aan de handrem.’

Iets te enthousiast begon ik me bijna elke dag te wegen. Na een weekend feestjes met ook wat alcohol was ik natuurlijk de maandagochtend weer zwaarder. Ik kon m’n verhaal altijd kwijt  bij Carmen en die trok gelijk aan de handrem en liet mij inzien dat het helemaal geen zin heeft om je elke dag te gaan wegen. Het kan net een dag zijn waarin je veel vocht vasthoudt of dat je de dag daarvoor iets meer hebt gegeten door een cheat. Vanaf toen ben ik mezelf elke week op vrijdagochtend gaan wegen en dat werkte veel meer motiverend. Elke week was ik wel iets afgevallen.

Er zaten ook zeker zware momenten bij, zoals weekendjes weg en met het mooie weer bij vriendinnen in de tuin zitten, dan komt er altijd wel een bak chips op tafel. Waar ik voorheen continu chips uit de bak zou pakken, kon ik nu tevreden zijn met een aantal voor de smaak. Ik verbaasde mezelf, omdat ik nooit iets liet en kon laten staan, maar door de coaching had ik een stok achter deur en ik wilde mezelf en ook Carmen niet teleurstellen. Uiteindelijk na acht weken coaching ben ik nu 5.2 kilo afgevallen. Ik voel me veel beter en ben ontzettend blij dat ik dit gedaan heb.

‘Helaas gaan de kilo’s er niet altijd af waar je het zelf wilt.’

Ik ga zeker op deze manier verder en hoop hierna nog een aantal kilo’s kwijt te raken, vooral bij mijn benen. Helaas gaan de kilo’s er niet altijd af waar je zelf wilt, maar dat m’n buik alweer wat strakker is, vind ik ontzettend fijn en het motiveert me om verder te gaan. Dankzij het schema en de coaching van Carmen ben ik me vooral veel bewuster geworden van wat gezond is en wat niet. Dit bewustzijn helpt me om meer met een rem te eten. Ik kan mezelf wel trakteren op iets lekkers af en toe, maar dan met mate en niet elke dag.

Ik ben ontzettend blij met wat Carmen en Kjell doen en dat ik deze kans heb aangegrepen. Ik ben nog zeker niet klaar, maar het heeft me heel erg geholpen. Een gezond voedingspatroon bepaald zoveel meer dan alleen hoe je lichaam eruitziet. Het geeft je zelfvertrouwen ook een enorme boost!’

Heb jij ook moeite met afvallen of wil je gewoon graag je leefstijl omgooien net als Shelley? Stuur een mailtje naar info@dutch4health.nl en wij informeren je graag over onze voedingsschema’s, trainingsschema’s en coaching pakketten!

Vraag hier je persoonlijke schema aan