SUCCESVERHAAL: Yke

Het succes verhaal van Yke;

Het is weer tijd voor een succes verhaal van één van onze klanten. Dit keer is de eer aan Yke! Zij heeft 12 weken lang het Basis Coaching Pakket gevolgd, waarmee ze mooie resultaten heeft behaalt. Yke start volgende week met haar 2e ronde bij ons, maar ze wilde graag haar progressie tot nu toe met jullie delen.

‘Dan wil jij nu zeker ook zo’n fitgirl worden??’

Het moment waarop je vertelt te willen beginnen met een sport- en/of voedingsschema, is dit een van de vele reacties. Deze, samen met “maar dat heb jij toch helemaal niet nodig” en “gewoon gezond eten en niet meer snoepen is toch voldoende”, ben ik in ieder geval vaak genoeg tegen gekomen. Nu kan ik me heel goed voorstellen dat er zeker mensen zijn waarbij deze tips zonder twijfel werken. Ik zelf had hier helaas iets meer moeite mee.

Dit artikel is gesponsord door:

Omdat ik gek ben op eten (anyone with me?! Haha) en altijd veel interesse heb gehad in voeding en de werking hiervan, was ik altijd al wel een beetje bezig met het zoeken naar ‘gezondere’ alternatieven en probeerde ik zelf toch enigszins gezonde keuzes te maken in mijn dagelijkse leven.

‘Mijn studenten leven in combinatie met een voorliefde voor zoetigheid, maakte dat mijn vetpercentage aan de hoge kant was.’

Nu kan ik echter een heel mooi verhaal op gaan hangen. Over dat ik mijn lichaam graag wil geven wat het écht nodig heeft. Over dat ik minder suiker wil gaan eten. All that jazz. Daar zit zeker ook wel een kern van waarheid in hoor! Het zou een mooie bijkomstigheid zijn. Maar heel eerlijk? Mijn grootste doel was gewoon een fitter lichaam krijgen. Minder vet, meer spier.

Mijn studentenleven in combinatie met een voorliefde voor zoetigheid, maakte dat mijn vetpercentage iets aan de hoge kant was. Waar ik meer mee zat was het feit dat dit zich uitte in onzekerheid bij het dragen van de kleren die ik leuk vond. Daar was ik klaar mee!

‘Je wordt tegenwoordig overspoeld met dieet-trends en afslankgoedjes.’

Waar je tegenwoordig overspoeld wordt met dieet-trends en afslankgoedjes, wilde ik iets wat mijn leefstijl écht zou veranderen. Iets waar ik me vanbinnen en van buiten beter door zou voelen en waarbij dat zo zou blijven, maar daarbij wilde ik natuurlijk ook iets wat ook daadwerkelijk zou gaan helpen. Zo kwam ik, via Instagram, bij Carmen en Kjell van Dutch4Health!

In eerste instantie stuurde ik een mail naar Carmen en Kjell om de mogelijkheden voor een voedingsschema te bespreken. Binnen een dag had ik een persoonlijk antwoord van Carmen in mijn mailbox. De mogelijkheden betreft het aanpassen van een voedingsschema aan mijn huidige leef/werk ritme werden heel uitgebreid en duidelijk besproken. Dit maakte dat ik eigenlijk direct een goed gevoel bij Dutch4health kreeg! Geen lopende band werk, maar een persoonlijke en vriendelijke benadering.

Uiteindelijk heb ik ervoor gekozen om, naast mijn haat-liefde verhouding met eten, ook die met sporten aan te pakken en ben ik gegaan voor het basis coaching pakket van 12 weken. That´s right;

12 weken.

3 maanden.

1 kwartaal.

HOE GA IK DIT VOOR ELKAAR BOKSEN?!

Zo lang als die periode in het begin klonk, zo snel is het ook voorbij gevlogen. Ik moet zeggen dat het voedingsgedeelte me eigenlijk verrassend genoeg meeviel! Wat ik helemaal als handig heb ervaren was het feit dat ik precies wist, wat ik wanneer ging eten. Er was genoeg ruimte voor variatie dankzij de speciale lijst die ik van Carmen kreeg, maar in grote lijnen kon ik mijn boodschappen op maandag direct voor de hele week in huis halen. Minder verleidingen in de supermarkt, minder verleidingen in de keukenkastjes (chips en snoep kwam er niet meer in of course) en zelfs kostenbesparend (altijd een mooie bijkomstigheid!).

Het sport gedeelte bleek een iets grotere stap te zijn. Haha, ik zie mezelf nog zo gaan: In het krachthonk, roze snelhechter met mijn schema’s mee en daarbij een los papiertje waarop ik de uitleg van de oefeningen had geschreven (inclusief mijn prachtige harkpoppetjes-style tekeningen, om de bewegingen en toebehoren te onthouden haha!).

Waar ik zelfs een beetje bang was het nerdje te worden van de sportschool, bleek dat veel gym bezoekers het juist heel interessant vonden! Wat ik dan voor schema volgde, welke oefeningen ik dan allemaal moest doen en hoe het me af ging. Dat grote, enge krachthonk vol sterke mensen bleek ineens niet meer zo eng en nu, 12 weken later, kan ik zeggen dat ik me er best aardig kan vinden!

‘Tijdens het verloop van het schema ben ik er achter gekomen dat die weegschaal me eigenlijk vrij weinig doet’.

In totaal ben ik een ruime 5 kilo in gewicht afgevallen. Uiteraard iets waar ik (en mijn coaches) ontzettend trots op zijn. Toch ben ik er echt achter gekomen dat die weegschaal me eigenlijk vrij weinig doet. Het is een mooi instrument om je progressie bij te houden, maar mijn spiegelbeeld is toch echt mijn meetlat geworden.

Nu de eerste resultaten op meerdere vlakken een positieve verbetering laten zien, ben ik meer gemotiveerd dan ooit om zo door te zetten! De coaching en begeleiding van deze twee toppers hebben er niet alleen voor gezorgd dat ik 100x beter in mijn vel zit, maar ook de recidiverende buikpijn waar menig huisarts het hoofd al over gebroken heeft, blijkt veel minder te zijn geworden. Noem het placebo, noem het remedie; ik ben er blij mee!

‘Jij moet je goed voelen met jouw lichaam en gezondheid. That’s all that matters.’

De komende 12 weken zullen een nieuwe uitdaging gaan leveren, want ik ga opnieuw beginnen met een basis coaching programma! Een nieuw programma, nieuwe doelen en een gezonde en nieuwe leefstijl die, zo langzamerhand, steeds meer mijn eigen wordt.

Wil ik dan nu ook zo’n fitgirl worden? Als dat inhoud dat ik me fitter, sterker en positiever voel dan eerst? Dan is mijn antwoord, ja! Maar wat de reacties van anderen ook zijn: Kies voor je eigen geluk. JIJ moet je goed voelen met JOUW lichaam en gezondheid. That’s all that matters.

Liefs, Yke.

Ook interesse in een persoonlijk voeding- en of trainingsschema? Stuur een mailtje naar info@dutch4health.nl en vraag vrijblijvend informatie aan.

Vraag hier je persoonlijke schema aan