Krachttraining voor vrouwen

Je bent trots. Heel trots op jezelf want je hebt besloten om te gaan beginnen met fitness. De keuze maken was al een vrij lastige stap, maar nu moet je het ook daadwerkelijk gaan doen! Waarschijnlijk ben je vrij nerveus, want hoe begin je nu eigenlijk met krachttraining als vrouw zijne?

Wat je als eerste eventjes moet doen is een goed trainingsschema laten op stellen. Niemand vind het prettig om als een kip zonder kop rond te lopen in een onbekende plek. Het meest verstandige is om aan een trainer in de sportschool te vragen of hij/zij jou kan helpen met het opstellen van een op maat gemaakt schema. Wellicht wil de trainer het schema ook wel even met jou doorlopen om de oefeningen uit te leggen en jouw techniek te controleren.

Dit artikel is gesponsord door:

Vervolgens is het tijd om je verstand op nul te zetten & het krachthok binnen te stappen. Ja, het is spannend. Vooral de eerste keer. Het krachthok staat vaak vol met stinkende, zwetende mannen die zichzelf aan het bewonderen zijn tijdens het uitvoeren van een bicep curl. Maar onthou dames; who run the world? Dus wat zij kunnen, kunnen wij natuurlijk ook! Na een tijdje merk je dat je ‘geaccepteerd’ wordt door het mannelijk volk (het valt ze uiteindelijk niet eens meer op als er een dame rond loopt), begin je je steeds meer op je plek te voelen en dan zul je snel merken dat jij je net zo graag gedragen als zij – soms zelfs nog een stukje erger. #guilty

Je doet het voor jezelf

Natuurlijk gaat het helemaal niet om de mensen om je heen, maar het draait om jezelf. Je gaat ten slotte naar de sportschool om aan je doel te werken toch? Zolang je je doel concreet hebt, een goed training- en voedingspatroon hebt wat hierbij aan sluit en je vol zelfvertrouwen en motivatie het krachthok binnen kan stappen & als die starende mannen kunt negeren – ben jij on top of the world en ga je zeker weten knallen!

Mocht je geen trainer hebben die jouw kan helpen met je voeding en/of training, kun je altijd bij ons aankloppen! Stuur gerust een mailtje naar info@dutch4health.nl als je een op maat gemaakt voeding- en/of trainingsschema wil aanvragen! Let er wel op dat je een trainingsschema even door loopt met iemand die de techniek van de oefeningen onder de knie heeft, dit is heel belangrijk – anders verhoog je het risico op blessures.

Veel liefs, Carmen.

Vraag hier je persoonlijke schema aan