Het perfecte krachtstation voor jou!

Thuis trainen?

Steeds meer mensen kiezen ervoor om thuis te trainen. Voordelen hiervan zijn dat er geen rijen voor de apparaten staan en er geen sluitingstijd is. Maar soms heb je simpelweg ook geen tijd om heen en weer naar de sportschool te gaan. Thuis kun je op elk moment je trainingsmoment plannen. Lekker makkelijk dus. Veel Nederlanders die thuissporten maken gebruik van een krachtstation.

Wat is een krachtstation precies

Voor diegene die niet weten wat een krachtstation is. Dit zijn de grotere fitnessapparaten in de sportschool, die je multifunctioneel in kunt zetten om verschillende spiergroepen te trainen. Dit is precies ook wat je thuis nodig hebt, omdat je dan niet alsnog naar de sportschool moet gaan voor aanvullende trainingsoefeningen.

Dit artikel is gesponsord door:

Voor ieder wat wils

Als we gaan kijken naar de verschillen in prijs zeggen experts dat het grootste verschil van materiaal zit in de prijsklassen €500,- tot €2000,- vanaf €2000 zit je namelijk in de hoge kwaliteitsklassen. Het grootste verschil tussen die twee categorieën is met name kwaliteit van materialen, lagering van draaipunten en de mogelijkheden.

Tussen €2000,- en €5000 is er echter minder verschil. Onder de €2000,- zit je al vaak met plastic ‘gewicht stapels’ in plaats van stalen. ‘Not the real deal’ want als je per ongeluk de lat bar uit je handen laat glippen, heb je al kans dat het plastic scheurt.

Ook handig om mee te nemen, is dat de goedkopere stations vaker een beperkt gewicht limiet hebben en dit niet uit te breiden is. Wanneer je kracht dus snel omhoog gaat, kan het zijn dat je niet zwaar genoeg kan trainen. Een goede optie is dus eerst in een sportschool te kijken welke gewichten je aan kunt, zodat je kan inschatten hoe zwaar jouw krachtstation moet zijn.

Wil je thuis professioneel kunnen trainen, is het dus aan te raden om een fitnessapparaat aan te schaffen met een nieuwwaarde rond de €2000. Op webshops gespecialiseerd in krachttraining en apparaat kun je vaak ook mooie aanbiedingen vinden, waarmee je dan nog meer waar voor je geld krijgt.

De investering

Nu je weet welk krachtstation jij nodig hebt en welk bedrag hierbij komt kijken, moet je natuurlijk de investering doen. Niet getreurd, want er zijn meerdere manieren om een homegym te verkrijgen. Als je bijvoorbeeld gaat kijken naar wat een standaard fitness abonnement kost per maand, kun je dit geld net eigenlijk zo goed wegzetten voor het afbetalen van je krachtstation.

Want wanneer je dit geld wegzet, moet je natuurlijk wel even wachten, voordat je de aanschaf ook echt kunt doen. Een goede optie is dan ook om de geld aan een financiering te besteden, om op deze manier direct gebruik te maken van je home gym! Zo kun je geld lenen in de vorm van een doorlopend krediet of een persoonlijke lening.

Persoonlijke lening of doorlopend krediet

Wanneer je kiest voor een Persoonlijke Lening staat het leenbedrag, het bedrag dat je maandelijks moet betalen en de rente vast. Zo kun je geordend zien hoeveel je per maand kwijt bent aan je apparatuur, zo ongeveer hetzelfde als bij een sportschool abonnement.

Een Doorlopend Krediet steekt anders in elkaar, hierbij kun je geld opnemen tot een afgesproken bedrag. Dit kan niet bij een Persoonlijke Lening, want daar is alles vooraf bepaald. Je bepaalt dus zelf hoeveel geld je opneemt. Wanneer je dus nog niet precies weet wat je allemaal wil aanschaffen voor je home gym, heb je met een Doorlopend Krediet meer flexibiliteit.

*Advertorial

Vraag hier je persoonlijke schema aan