Voeding, Krachttraining & Mindset

3 belangrijke aspecten

Voeding, Krachttraining & Mind-Set. Deze 3 dingen zijn de belangrijkste aspecten wanneer jij doelen wil bereiken op het gebied van sport. Waarom? Dat lees je in deze blog.

Voeding

Aller eerst voeding. Het belangrijkste? Dat weet ik niet – maar als jouw voeding niet in orde is, zal het behalen van bepaalde resultaten heel lastig worden. Met in orde bedoel ik het volgende; je kan namelijk te veel eten, maar ook te weinig voor jouw doel. Daarnaast moet de verhouding macro nutriënten & micro nutriënten ook nog eens kloppen. Al met al, een hoop gepruts – maar wanneer je jouw voeding op jouw doel leert afstemmen, zal je merken dat het halen van resultaten een stuk makkelijker gaat. Vergeet daarnaast niet ook een beetje te genieten hé. Ook van (onverwachte) etentjes of elke dag een lekker stukje chocola.

Dit artikel is gesponsord door:

Kracht training

Ik heb al een keer een blog geschreven over waarom krachttraining doen eigenlijk effectiever is voor bijvoorbeeld vet verbranding dan cardio training (klik HIER). Voor mij persoonlijk heeft kracht training doen heel erg veel deuren voor mij geopend. Ik heb heel erg veel geleerd over mijn doelen, maar ik heb ook gezien dat ik tot best veel in staat ben – als ik het maar écht wil en bereid ben om er hard voor te werken. Daarnaast is het gewoon erg verslavend wanneer je steeds wat extra gewicht kunt pakken of je lichaam maandelijks ziet veranderen in de spiegel. Kracht training is voor mij niet alleen leuk en fijn, maar ook therapie. Ik kan er lekker eventjes mijn koppie mee leeg maken en ben even in mijn persoonlijke bubbel. Heerlijk is dat.

Mind-Set

Ik denk dat dit onderdeel het aller belangrijkste is, wanneer je doelen wil behalen. Sinds mijn mind-set 180 graden is gedraaid ten opzichte van vorig jaar, zit ik veel lekkerder in mijn vel en behaal ik ook nog eens veel meer doelen die ik eigenlijk los gelaten had. Wanneer jij psychisch niet achter je doel staat, of overal problemen in ziet in plaats van er volop voor wil gaan, zal jij je doel gewoon niet behalen. Simpel toch? Nee, helaas niet echt. Een goede mind-set is het belangrijkste, maar tevens ook het meest moeilijke. Probeer alles positief te benaderen, maar probeer vooral te accepteren waar je nu staat. Heb je overgewicht? Oké, accepteer dat en ga vervolgens knallen voor je doel. Had je een doel gesteld en heb je dat helaas niet behaald? Oké, vervelend, accepteer het en ga gewoon door waar je gebleven bent. Wil je 80 KG squatten? Oké, give it a try en zeg vooral tegen jezelf dat je HET KAN. Zie jezelf niet als ‘probleem’, maar probeer positief naar jezelf te kijken. Dat is echt moeilijk, maar vroeg of laat leer je het wel. I promise.

Last but not least wil ik jullie vooral mee geven om te genieten. Dit is echt zó belangrijk. Knallen voor je doelen is natuurlijk super, maar vraag jezelf af wat je bereid bent er voor op te geven. Stel prioriteiten, ook dít helpt je bij een positieve mind-set. Wanneer jij alles wil doen voor dat lage vetpercentage en bereid bent alles op te geven, prima, maar wanneer je dit niet wil doen (zoals ik) – accepteer dat dan ook, en ga gewoon lekker genieten in combinatie met bepaalde doelen. Dat kan prima!

Zou jij wel wat hulp willen gebruiken bij jouw doelen, zou je coaching of een op maat gemaakt schema willen of misschien heb je gewoon wat behoefte aan wat tips? Stuur gerust een mailtje naar info@dutch4health.nl – ik deel graag met je wat voor mij heeft gewerkt!

Liefs, Carmen.

Vraag hier je persoonlijke schema aan