Supplementen, een handige aanvulling op je voeding

Supplementen, een handige aanvulling op je voeding

Zijn supplementen nodig wanneer je een volwaardig voedingspatroon hebt? Nee, absoluut niet. Toch kunnen supplementen soms een handige uitkomst en een fijne aanvulling zijn op je voedingspatroon. In deze blog deel ik met jullie mijn favoriete Body & Fit supplementen!

Zoals ik hierboven aan geef, zijn supplementen niet nodig wanneer je een volwaardig voedingspatroon hanteert. Je kunt namelijk genoeg eiwitten, koolhydraten en (gezonde) vetten uit normale voeding halen. Toch is het voor veel mensen handig om supps als aanvullen te gebruiken op je voeding. Bijvoorbeeld een eiwit shake, wanner je moeite hebt voldoende eiwitten uit je voeding halen. Of een reepje, lekker als tussendoortje.

Dit artikel is gesponsord door:

1. Smart Bar Crunchy

De smartbar crunchy is absoluut mijn favoriete product van Body & Fit Shop. Ik vind het heerlijk om een reepje als tussendoortje of als avond snack te eten. Ze zitten bomvol eiwitten, dus mocht je moeite hebben met het behalen van je eiwit doel (zoals ik), dan zijn deze reepjes handig en zeker weten geen straf om te eten.

2. Muscle Protect

Muscle Protect is één van de BCAA’s van het huismerk Body & Fit. BCAA’s zijn eigenlijk amino zuren en amino zuren zijn de bouwstenen van onze eiwitten. Door de Muscle Protect te drinken tijdens of na je workout, vul je de hoeveelheid aminozuren in je lichaam aan. Je lichaam gebruikt deze amino zuren om nieuwe eiwitten aan te maken in ons lichaam en dus onze spieren te helpen herstellen.

3. Maximum Pre-Workout

Wanneer je een lange dag erop hebt zitten of wel een kleine energie boost nodig hebt, is de Maximum Pre-Workout van Body & Fit een hele goeie. Er zit weinig beta alanine in (dat stofje wat in sommige pre-workouts zit waardoor je van die rare kriebels en prikkels overal krijgt), maar je merkt wel goed dat de pre-workout helpt. Ik ben geen fan van het smaakje – om eerlijk te zijn, deze is gewoon smerig – maar ik krijg er wel meer energie van!

4. Whey Isolate

Ik drink geen eiwit shakes, maar ik vind het wel lekker om eiwitten toe te voegen aan bijvoorbeeld mijn ontbijt. Wanneer ik havermout maak, voeg ik altijd een schepje eiwit poeder toe voor wat extra smaak. Ik kies meestal voor de smaak chocola, of vanille!

5. Pure Creatine

Wanneer je aan het bulken bent en graag spiermassa aan wil maken, kan creatine een handig product zijn om toe te voegen aan je voedingspatroon. Creatine is eigenlijk een stofje wat door ons lichaam zelf aangemaakt wordt en het is nodig als energie voorziening voor spieren en zenuwen. Het kan er voor zorgen dat je een bepaalde training makkelijker of langer vol kunt houden. Op deze manier zou je dus zwaarder kunnen trainen of net een extra herhaling kunnen maken. Creatine wordt door ons lichaam zelf aangemaakt, dus aanvullen is niet per se nodig. Toch halen fanatieke krachtsporters niet genoeg creatine uit voeding en dan is het handig om dit aan te vullen in de vorm van een supplement. Vele pre-workouts bevatten creatine, dus extra aanvulling is niet per se nodig.

Nogmaals – supplementen zijn geen must, maar ze kunnen een handige aanvulling zijn op je voedingspatroon. Heb je vragen over bepaalde supplementen? Stuur gerust een mailtje naar info@carmenketelaar.com. Zou je graag supplementen willen bestellen? Klik op onderstaande banner!

Liefs, Carmen.

Side note: Deze blog komt voort uit een onbetaalde samenwerking met Body & Fit shop. Bovenstaande producten zijn gesponsord. 

Vraag hier je persoonlijke schema aan