V-sit up

De v-sit up is een pittige oefening om je buikspieren mee te trainen. Doordat je je benen en bovenlichaam gebruikt is het zowel een goede oefening voor je onderkant als bovenkant van je buik. Je kan de oefening gemakkelijk thuis uitvoeren, je hebt namelijk alleen maar een matje nodig! 

Specificaties van de v-sit up

 • Hoofdspiergroep(en): Buikspieren
 • Hulp spiergroep(en): 
 • Type oefening: Isolatie
 • Niveau: Beginner

Start positie

 1. Leg een matje op een platte vloer neer en ga hier met je rug op liggen.
 2. Breng je benen recht omhoog.
 3. gaat je rug en hoofd rustig op het matje liggen.
 4. Kijk recht omhoog.

Uitvoering & aandachtspunten

 1. Buig vervolgens naar voren en probeer met je handen je tenen aan te raken (kom in ieder geval in die richting).
 2. Houd je bovenlichaam daar even 2 seconden en laat je daarna rustig uitrollen naar het matje.
 3. Let erop dat je niet vanuit je nek omhoog komt, bij de sit ups zie je mensen vaak aan hun nek trekken. De beweging moet uit de buikspieren komen.
 4. Als je een zwakke onderrug hebt kun je beter eerst je gehele core versterken voordat je aan deze oefening begint. Denk hierbij aan een oefening zoals het planken.

Hoe pas je hem toe in je schema?

De v-sit up is een isolatie oefening om je gehele buik aan te trainen. Buikspieroefeningen worden vaak gezien als middel om een ‘sixpack’ te creëren. Helaas is dit niet altijd waar… Je moet een laag vetpercentage hebben wil je de buikspieren zichtbaar tevoorschijn laten komen. Waarom zou je deze oefening dan wel doen? Het is altijd belangrijk om een sterke core op te bouwen, dit kan ten goede komen tijdens de compound oefeningen. Ik voer deze oefening meestal zo’n 8-15 keer uit.

Dit artikel is gesponsord door:

v-sit up

Vraag hier je persoonlijke schema aan