Interview met Melanie Driessen

Calisthenics

De sport Calisthenics is de laatste jaren enorm in populariteit gestegen. Wij namen een interview af met Melanie Driessen die nog maar net een paar dagen geleden 1e geworden op de world championships 2016. 

Laten we beginnen met een korte introductie: Wie ben je en hoe/wanneer ben je in aanraking gekomen met Calisthenics?
Mijn naam is Melanie Driessen, 23 jaar en ik woon in Beverwijk. Ik heb eigenlijk zowat mijn leven lang geturnd en toen ik daarmee stopte ben ik gaan fitnessen. Alleen zag ik fitness niet echt als een uitdaging.. Tot ik hoorde van een groep die bepaalde krachtoefeningen op hoog tempo deden. Dit leek mij wél een uitdaging dus zo ben ik bij Calisthenics terecht gekomen. Op het begin deed ik dus alleen maar veel herhalingen van bijvoorbeeld pull ups, pushups etc. Na een half jaar heb ik pas kennis gemaakt met de Freestyle-Calisthenics, hetgeen waar ik nu wedstrijden in doe.

Dit artikel is gesponsord door:

Wie is je grootste inspiratie geweest om te gaan beginnen met Calisthenics?
Het was meer een motivatie voor mezelf dat ik ermee ben begonnen. Het freestylen heb ik voor het eerst bij een opening van een Calisthenics park in Hoofddorp gezien. Daar waren veel jongens bezig met het freestylen, dit heeft mij erg geïnspireerd.

Als er een beginner naar je toe zou komen en zei, ‘’Ik wil hetzelfde kunnen als jij’’. Welk advies zou je hem of haar meegeven?  
Ik vertel deze mensen altijd om eerst te beginnen met de “basics”. Dat zijn pull ups, dips, pushups en squats. Het is heel belangrijk om eerst een basis kracht op te bouwen voor je je gaat focussen op de tricks. Qua voeding is het natuurlijk belangrijk dat je gezond eet, maar verder heb ik niet echt een speciaal dieet.

Train je alleen op eigen lichaamsgewicht of train je ook met gewichten?
Ik train meestal alleen op eigen lichaamsgewicht maar heel af en toe hang ik nog wat extra gewicht aan mezelf om iets nog moeilijker te maken.

Wat heb je tot nu toe bereikt in de Calisthenics wereld? 
Ik heb nu 2x meegedaan aan het WK, en dit jaar ga ik er voor de 3e keer heen. Ook heb ik best veel wedstrijden al gewonnen en veel demonstraties gedaan. Ik zou graag nog een keer wereldkampioen willen worden. En natuurlijk zoveel mogelijk nieuwe dingen leren! Dit interview was voor aanvang van het WK afgenomen dus haar doelstelling om wereldkampioen te worden heeft ze al bereikt!

Welk advies zou je mee willen geven aan een gevorderde sporter die een Human Flag óf Muscle up wil aanleren?
Ik zou rustig aan de kracht opbouwen, ook al is diegene gevorderd, het lichaam is niet gewend aan die oefening, dus een blessure ligt altijd op de loer. Ook is een goede warming up erg belangrijk! Er staan genoeg filmpjes online waar uitgelegd wordt hoe je beide oefeningen kunt leren.

Zijn er oefeningen die je zelf hebt bedacht of leer je alles van het internet en mede sporters? Wat is je favoriete oefening?
Er zijn wel Freestyle oefeningen die ik zelf heb verzonnen, maar veel haal ik toch van internet. Favoriete oefening… hmm ik kan niet kiezen haha! Alles met draaien en salto’s vind ik het leukst denk ik.

Waar kunnen we je op volgen?
Op mijn instagram en facebook pagina plaats ik zowat elke dag wel een video of foto. Mijn instagram is @melanie.driessen en mijn facebook pagina kun je vinden onder mijn naam Melanie Driessen. Hieronder een kleine impressie van haar Calisthenics kunsten.

 

Vraag hier je persoonlijke schema aan