Interview Mark Westhovens

Vertel eens, Wie is Mark en wat doe je in het dagelijks leven?

Mark Westhovens, geboren en getogen in het zonnige zuiden, Limburg. Voor mijn bachelor studie Communicatie Management ben ik naar Eindhoven verhuisd. En daar wilde ik toen niet meer weg. Inmiddels woon ik vijf jaar in Eindhoven en ben ik vooral bezig met ondernemen. Ik heb twee eigen ondernemingen, Mark My fitness & De Social Media Coach. Bij Mark My Fitness ben ik online coach en begeleid ik mensen naar een gezondere en sportievere levensstijl m.b.v. voedings-, trainings- en lifestyleadvies. En De Social Media Coach is een adviesbureau dat ik samen met Ingèr Vierhout heb waarmee we merken en bedrijven op strategisch niveau helpen met o.a. hun social media, online branding en creatieve content creatie.

Op welk moment heb je besloten om eigen bedrijf te beginnen?

Tijdens mijn derde studie jaar ben ik begonnen met Mark My Fitness. Dat kwam eigenlijk omdat ik heel veel vragen van mensen uit mijn omgeving en via social media kreeg of ik ze kon helpen met voeding en training. Toen bedacht ik Mark My Fitness, wat staat voor de persoonlijke ontwikkeling die ik tot op de dag van vandaag ervaar en heb ervaren. Op alle denkbare manieren, dus niet alleen het ontwikkelen van een mooie fysiek, maar ook persoonlijke ontwikkelingen business-wise of in een relatie. Daar staat Mark My Fitness voor en daarmee wilde ik meer mensen helpen.

Dit artikel is gesponsord door:

Wat is een van de belangrijkste dingen die jij hebt ervaren om je Instagram account aantrekkelijk te maken?

Moeilijke vraag, ik denk dat er meer dingen nodig zijn. En wat is tegenwoordig een aantrekkelijk Instagram profiel. Iemand kan het heel tof vinden wat ik allemaal doe en iemand anders kan het helemaal niks vinden. Zelf geloof ik heel erg in kwaliteit content, authenticiteit en een strategie achter je social media kanalen.

Je hebt contacten met verschillende bedrijven, welke tips zou jij mee willen geven aan de lezers die ook willen gaan netwerken?

Ken je eigen kwaliteiten en weet wat je meerwaarde kan zijn voor bedrijven. Zodra je dat weet en kan uitstralen zowel online als offline komen bedrijven sneller naar je toe.

Je hebt een tijdje geleden een grote meetup georganiseerd, wat was het allerleukste moment en grootste leermoment op deze dag of de voorbereiding hiernaartoe?

Klinkt misschien gek voor een eerste evenement. Maar als ging volgens plan! Het mooiste aan de Instagram Meetup vond ik dat ik mensen met dezelfde passie, dezelfde levensstijl en visie bij elkaar kon brengen. Veel mensen kende elkaar al jaren van ‘’online’’, ze volgden elkaar op Instagram maar hadden elkaar nog nooit in het echt gezien. Het was mijn doel om deze mensen bij elkaar te brengen en een tof evenement te hebben. Naar mijn mening was het een groot succes, als je de aftermovie nog niet hebt gezien check hem dan even op YouTube: Mark Westhovens 😉 En ik ben al bezig met een tweede editie. So Instagram Meetup 2.0 by Mark Westhovens is coming sooooon!!!!

Wat is je uiteindelijke droom en/of doelstelling?

Mijn doel is om de rest van mijn leven te kunnen doen wat ik leuk vind. Dat klinkt heel cliché, want dat wil natuurlijk iedereen. Maar er is een groot gedeelte van de mensen die dat niet doen. Die een passie hebben voor iets anders dan wat ze dagelijks doen, omdat ze misschien denken dat het onmogelijk is om hun droom te volgen en te behalen. Ik geloof heel sterk in een eigen visie en alle tijd en energie die je daarin stopt zal op termijn terug betaald worden.

Wat is volgens jou het belangrijkste advies voor mensen die een bedrijf willen opzetten?

Vertrouw op jouw eigen visie en de reden waarom je een bedrijf start. En wees onafhankelijk, iedereen zal een mening hebben ook mensen uit je directe omgeving. En dat gaat je vroeg of laat beïnvloeden, maar zolang je gelooft in je eigen visie zal dat je toekomst niet bepalen.

Waar kunnen we jou op volgen?

Instagram: @markwesthovens

YouTube: @markwesthovens

Vraag hier je persoonlijke schema aan