Tips om je eigen YouTube account te beginnen

Een Youtube kanaal starten?

Dat is wat ik ongeveer 8 maanden terug heb gedaan en tot nu toe heb ik daar geen enkel moment spijt van gehad. Mijn naam is Gino Lamers en ik ben 18 jaar. Ik ben nu al zo’n 3 jaar vijf tot zes keer per week in de sportschool te vinden.

Nadat ik 1.5 jaar terug besloot om er iets meer mee te doen startte ik een Instagram kanaal om mensen te motiveren en te inspireren. Tegelijkertijd wilde ik ook waardevolle informatie meegeven, iets wat ik nu nog steeds doe maar tegenwoordig meer via Youtube. 8 maanden terug kwam ik op het idee om voor de camera te gaan praten en stukjes van mijn leven vast te leggen.

Dit artikel is gesponsord door:

Voor mij was dit een hele stap omdat ik dit dus echt nog nooit had gedaan. Ik besloot om maar in het Nederlands te beginnen te beginnen. Dit met met de achterliggende gedachte om het later in het Engels te doen. Ik ben uiteindelijk ook overgestapt naar het Engels om zo een groter gedeelde van mijn volgers te bereiken.

Maar hoe start je nou een succesvol Youtube kanaal? Ik wil niet zeggen dat ik al ver ben, maar alle kleine stapjes zijn op de lange termijn een grote stap! Er komt namelijk veel meer bij kijken dan alleen die training opnemen of om een uitleg video te maken. In dit artikel wil ik een paar tips geven die een (beginnende) youtuber zou kunnen gebruiken om zijn kanaal te laten groeien. Deze tips zou je natuurlijk ook voor Instagram kunnen gebruiken.

Consistentie:

Je kan niet verwachten dat je na 5 video’s al 1000 abonnees hebt. De mensen moeten zien dat je er tijd en moeite in stopt en dat je het echt wilt. Het komt namelijk niet vanzelf. Op Youtube worden er zelfs duizenden video’s per minuut geüpload. Zelf kies ik er voor om minimaal 1 video per week te uploaden, wat meestal 2x per week is. Een mooi maximum qua video’s per week vind ik ‘3’. Kijkers moeten natuurlijk wel hun aandacht erbij kunnen houden.

Hou het gevarieerd:

Naast trainingsvideo’s wil je je kijkers natuurlijk ook andere dingen leren, meestal gaat dat over lifestyle/ eten. Doe bijvoorbeeld een full day of eating of vertel iets over een bepaald onderwerp.

Werk samen op YouTube en social media:

Teamwork makes the dreamwork, toch? Natuurlijk kan je in je eentje iets opbouwen maar samen is toch veel leuker en gaat het toch net iet sneller? Zorg er dus voor dat je af en toe eens met iemand anders een video gaat opnemen, hierdoor word je weer door ander publiek gezien en vergroot je je bereik.

Kijk naar wat er actueel is:

Doe dingen die een beetje een ‘hype’ hebben op Youtube. Dit zijn vooral food challenges bijvoorbeeld. Zelf heb ik bijvoorbeeld een 10.000 en 15.000 calorie challenge gedaan, vaak zorgt dit voor veel views.

Youtube

Promoot je YouTube kanaal:

Je kanaal moet natuurlijk wel gevonden kunnen worden. Als ik mijn Instagram en Facebook niet had wist ik wel zeker dat het kanaal veel minder hard zou groeien. Laat je publiek bijvoorbeeld weten dat je een nieuwe video hebt geüpload hierdoor gaan zij weer naar je kanaal.

Stap uit je comfort zone:

Je zal in het begin misschien wat rare gezichten zien, maar dit is allemaal wennen. Je doet het immers voor jezelf.

Reageer op je comments:

Het is toch altijd tof wanneer iemand je een compliment geeft dat je hem/haar daarvoor bedankt en dat je het waardeert. Zo bouw jij ook een band op met je publiek, en weten zij ook weer dat hun comment wordt gewardeerd.

Wees jezelf:

Je kan moeilijk een heel ander persoon in de camera voordoen dan dat je daadwerkelijk bent. Zelf ben ik bijvoorbeeld best rustig, dan ga ik mezelf niet anders gedragen.

Heb geduld:

Net als in de sportschool kost resultaat misschien iets meer tijd. Verwacht dus niet binnen 1 week 1000 abonnees, het komt vanzelf wel Dit gaat dan ook gepaard met mijn laatste tip;

En dan de laatste maar in mijn mening de belangrijkste; geef niet op en geniet ervan!

Het zal veel tijd en moeite kosten maar wanneer je opgeeft heb je het allemaal voor niks gedaan en zal je alsnog niks bereiken. Als je iets echt wilt moet je er ook voor gaan.

Mocht je nou mijn Youtube kanaal willen checken? Je kan mij zowel op Instagram en Youtube vinden onder de naam @Ginolamers.

 

Vraag hier je persoonlijke schema aan