Interview met Jip Isabel

Zo als eerste. Wie ben je en waar kennen wij je van?

Mijn naam is Jip Isabel de Jongh. 24 jaar oud en sinds een jaartje woonachtig in Amsterdam. Waar ken je me misschien van? Ik ben al enige tijd een fitinfluencer op Instagram, voorheen onder de naam Isabella Fit, sinds afgelopen jaar onder mijn eigen naam @jipisabel. Sinds maart dit jaar ben ik ook mede-eigenaar en hoofdredactice van Freshhh.nl

Je hebt vrij veel volgers op Instagram. Hoe heb je dit weten op te bouwen?

Ik ben een aantal jaar geleden begonnen met afvallen en besloot om mijn resultaten (ben meer dan 15kg afgevallen) en mijn recepten te delen op Instagram. Dit deelde ik omdat ik zelf altijd motivatie haalde uit de verhalen van bekende fitness atleten op dit platform en ik dacht: “Wie weet help ik iemand anders ook verder met mijn eigen verhaal.” Uiteindelijk is mijn IG per ongeluk uitgegroeid tot een behoorlijk groot account, doordat mijn verhaal en transformatie  ineens op andere platformen gedeeld werd.  Sinds 1,5 jaar word ik nu gezien als een echte health en fit influencer.

Dit artikel is gesponsord door:

Hoe ben je er bij gekomen om je bedrijfje Freshhh te starten?

Toen ik mijn instagram startte, startte ik tegelijkertijd mijn blog. Een blog waar ik workouts en recepten op deelde. Echter wilde ik meer, Ik sinds mijn 7e al een passie voor schrijven en ik wilde hier veel meer mee doen. Meer mensen bereiken, meer met gezondheid en voeding doen, met mensen met dezelfde interesses en passies werken en niet meer alleen mijn eigen beleving delen met de wereld. Ik zag in mijn hoofd al een hele redactie waar ik mee zou werken, om zoveel mogelijk mensen te helpen en bereiken met al onze expertise.

Uiteindelijk kwam ik Joris en michel tegen. 2 jongens die al 3 magazines hadden opgezet en ze wilden dit health platform graag met mij doen. Zo doende, zijn we 1 maart online gegaan en is mijn droom werkelijkheid geworden! okay niet helemaal, het team om me heen mis ik namelijk nog. Mijn zomer stagiaires zijn nu net weer weg en tot september moet ik alles weer even alleen doen, maar de onwijs goede start is gemaakt!

jip isabel

Wat zou je graag willen bereiken met Freshhh?

Het grootste health platform van Nederland worden en wanneer de mogelijkheid er is dit platform ook in het buitenland starten! Yessssss ambities!

Wat betekenen voeding & training voor jou?

Alles! Mijn hele leven is eigenlijk gericht op voeding en training. Ik kan het beide erg goed loslaten, maar omdat ik graag gezond en fit door het leven wil gaan (en wil blijven gaan) ben ik er wel heel erg bewust mee bezig. Ik zou nooit meer terug willen naar hoe ik vroeger was. Energieloos, 15kg (vetmassa) zwaarder en niet happy met mezelf. Daarom zal ik altijd op blijven letten. Letten op wat ik in mijn lichaam stop en ervoor zorgen dat ik altijd genoeg beweeg. Nu moet je me echter niet verkeerd begrijpen. Ik bedoel daar namelijk niet mee dat ik 6x per week moet trainen en alleen maar maaltijdbakjes met broccoli en rijst mee neem.

Ik eet 100% plantaardig (ja ik ben een vegan!) en probeer zo min mogelijke chemische troep in mijn lichaam te stoppen. Ik eet daarentegen wel vegan gebakjes en lekkere gezonde maaltijden. Bewegen doe ik nu ook 3 a 4 keer per week. Waarvan ongeveer 2 x hardlopen en 2 x fitnessen en als ik even geen zin heb of het komt niet uit.. dan skip wel eens wat trainingen.

Je hebt ook meegedaan aan een bikini fitness wedstrijd. Ben je hier blij mee of had je dit liever niet gedaan?

Achteraf baal ik een klein beetje dat ik er aan mee heb gedaan. Het heeft mijn hele lichaam namelijk opgefokt, ben nog steeds niet fit als ik voorafgaand was en dat vind ik soms erg lastig. Maar alles gebeurt met een reden (ja daar geloof ik heilig in) en misschien had ik wel niks geleerd over plantaardig leven en de struggle die je lichaam door kan maken door bepaalde diëten en overtrainen. Dus ik heb er wel heel veel van geleerd en heb er toch wel karakter mee opgebouwd. Dus ik denk dat ik die ervaring maar gewoon moet omarmen. Ik ben door de ervaring gegroeit.

Zou je nog een keertje aan een wedstrijd mee willen doen?

NEE

Wat zou je onze lezers graag mee willen geven en waar kunnen wij jou blijven volgen?

Ik wil iedereen graag meegeven dat luisteren naar je lichaam en je gezondheid zoveel belangrijker is dan het uiterlijke vertoon ervan. Vroeger keek ik alleen maar naar hoe ik eruit zag. Zo strak mogelijk zijn vond ik het belangrijkste. Uiteindelijk heeft mijn gezondheid en fitheid hier juist onder geleden. Ik ben nu misschien niet zo strak als vroeger, maar ik ben fitter, sneller, sterker en vooral ook gezonder en energieker. Ik denk DAT het aller belangrijkste is.

Vraag hier je persoonlijke schema aan