Zitten VS. Staan

Instagram

Leuk, al die mooie foto’s op Instagram. Abs hier, abs daar. Strakke buikjes hoor. Really?

Eigenlijk plaats ik persoonlijk vrij weinig buik fotootjes. Gewoon omdat ik niet vind dat ik elke dag mijn blote buik hoef te showen op Instagram. Mijn buik is niet heel bijzonder. Gewoon mooi, strak, plat. Geen gigantische lijnen maar gewoon mooi. Als ik wél een buik foto plaats, is dit een staande foto. Ik draai mijn lichaam net even ietsje bij waardoor het licht en de positie van de foto er allemaal mooi uit zien & voila, een mooie Instagram-waardige foto.

Dit artikel is gesponsord door:

Wat mensen dan weer niet laten zien, is hoe hun buik eruit ziet in een zittende positie. Why eigenlijk not? Ik vond dat het tijd werd om mezelf even flink kwetsbaar op te stellen & gewoon een foto te plaatsen van mijn buik in zittende toestand. Ik heb altijd al benoemd dat ik het meeste vet op sla op mijn buik. In staande positie is dit niet te zien, maar als ik zit wel. Dan zie je duidelijk een ‘drempeltje’ waar de vet opslag begint. Begrijp me niet verkeerd hé, ik heb totaal niet veel vet – maar wat er zit, zit op mijn buik.

Waarom ik me hiermee kwetsbaar opstel? Omdat dit eigenlijk het enige is waar ik nog onzeker over ben. Op vakantie vind ik het verschrikkelijk om te zitten in een bikini! Het liefst trek ik direct een shirtje aan of sla ik een handdoek over me heen. Die ‘kwabjes’ hoeft niemand te zien. Eigenlijk.. is het niet eens per se het zitten in een bikini. In het algemeen voel ik me niet zo prettig als ik zit.. Is het realistisch dat ik hier onzeker over ben? Hmm, ja misschien wel – iedereen heeft zijn/haar onzekerheden, maar moet ik me er druk om maken? Nope.

Dus dit is mijn leerpuntje, om mezelf óók in zittende toestand te accepteren – wanneer het er allemaal misschien wat minder strak uit ziet! Laten we ons dus vooral niet onzeker maken door alle strakke buikjes, want het ziet er allemaal vast niet 24/7, 365 dagen in het jaar zo mooi uit..

Veel liefs, Carmen.

foto-12-02-16-12-16-02

 

 

Vraag hier je persoonlijke schema aan