Zelfgemaakte studenten pizza

DINER:

Je hebt het gevoel vast en zeker weleens gehad… “het is in mijn geval woensdag middag, je hebt een pittige training en/óf schooldag achter de rug en je bedenkt je wat je die avond zal gaan eten.” Meestal kom je dan uit op een standaard gerecht maar deze keer had ik zo’n dag dat ik geen zin had in een gerecht met aardappelen, rijst of pasta o.i.d.! Na de voorbereiding van vorige week had ik gewoon erg veel zin in pizza. TOP, ik wist dus wat er op tafel ging komen maar op welke manier wist ik nog niet. Ga ik hem met een druk op de knop bestellen of ga ik hem zelf in elkaar flansen? Voor de meeste studenten is het wellicht wat te hoog gegrepen om een pizza te bestellen van +- 12 euro dus ik ging in dit geval voor de ‘zelfgemaakte’ variant. Ja natuurlijk heb je genoeg goedkopere pizza’s maar die zijn vaak ook niet zo geweldig. Daarnaast is het natuurlijk ook weleens leuk om een blog te schrijven gerelateerd aan de categorie voeding. Ja sorry ik ben geen keukenprinsesje dus dit komt niet heel vaak voor.

Ik zeg trouwens wel zelfgemaakt maar eigenlijk komt de pizzabodem en de tomatensaus gewoon uit de supermarkt. Het voordeel hiervan is dat je niet de hele bodem zelf hoeft te maken en het dus flink wat tijd scheelt. Men is nou eenmaal fan van gerechten die relatief snel klaar kunnen zijn en al helemaal op een doordeweekse dag. Daarnaast kun je ook zelf bepalen wat voor producten je erop mikt en daar ben ik altijd wel fan van.

Ten eerste zal ik even beschrijven wat je nodig hebt voor mijn variatie van de pizza:

– Bakpapier
– Oven (dúh logisch)
– Vers pizzadeeg & tomatensaus (gekocht bij de AH, zit bij elkaar in het pakket). Het deeg lijkt een beetje op de croissants van Danerolles.
– Vleeswaren (in mijn geval 200 gram kip)
– Kruiden voor op de kip
– Groenten (in mijn geval twee punt paprika’s en één ui)
– Groene pesto
– Geraspte kaas (in mijn geval jong belegen)
– Mozzarella

De bereiding is eigenlijk te simpel maar voor het idee leg ik het even snel uit. Aan het eind van het bericht vind je een klein fotoverslag.

  1. Verwarm de oven alvast voor op 200 graden
  2. Snij de groenten, mozzarella en het vlees in stukjes (kruiden toevoegen indien nodig)
  3. Leg een vel bakpapier op de bakplaat en rol de pizzabodem uit over het geheel
  4. Verdeel de tomatensaus gelijkmatig over de bodem
  5. Leg de groenten en het vlees over je met tomatensaus bedekte bodem
  6. Strooi wat geraspte kaas over je pizza
  7. Leg de mozzarella plakjes op je pizza
  8. Voeg eventueel wat pesto toe aan het geheel
  9. Stop de pizza ongeveer 15 tot 20 minuten in de oven
  10. VRETUUHH (Mag met de handen maar niet te hard smakken hé)

Voedingswaarden +- voor een halve pizza met het beleg wat ik heb gebruikt. Ik zeg +- omdat iedereen er weer andere verhoudingen met kaas/groentes/vlees op strooit.
K: 116
E: 38
V: 18

Tag Dutch4Health in jouw voeding en/of training foto’s en wie weet wordt jij gerepost op onze Instagram pagina!

14408216_1012294685534432_340997126_o 14393175_1012294675534433_1812719528_o 14423820_1012294652201102_1451237805_o 14407494_1012294748867759_1619566_n

Vraag hier je persoonlijke schema aan