5 Tips tegen ‘Vreetbuien’

Vreetbuien

Via de mail krijg ik vaak de vraag hoe je van de welbekende ‘vreetbuien’ af kunt komen. Ik heb ze ook nog steeds, maar wel veel minder als vroeger. Deze 5 tips hebben mij geholpen & zullen jou ook helpen om ze tegen te gaan!

1. Een stevig ontbijt

Geloof het of niet, maar door ‘s morgens een goed ontbijt naar binnen te werken zul jij gedurende de dag veel minder honger hebben. Of het ontbijt nou de belangrijkste maaltijd van de dag is, wordt aan getwijfeld de laatste tijd, maar ik vind van wel! Het ontbijt is de eerste maaltijd van de dag, die ook jouw verbranding weer op gang zet. Never skip breakfast. Door stevig te ontbijten zul je de rest van de dag minder trek hebben en dus ook minder last hebben van vreetbuien.

Dit artikel is gesponsord door:

2. Vaker eten

Aan deze tip zitten meerdere voordelen, het helpt je namelijk ook nog eens bij het verliezen van vet! Ook met 3 maaltijden op een dag kun je prima afvallen, uit ervaring weet ik alleen dat als je wat vaker op een dag eet (3 hoofdmaaltijden en 3 tussendoortjes) – je verbranding juist hoger blijft en je dus ook meer vet zult verbranden. Daarnaast voed je je lichaam op een juiste manier, krijg je genoeg binnen waardoor je in de avond minder snel de kast in duikt.

3. Eet als je honger hebt

Een hongergevoel negeren is een keiharde no-go. Doe je dit dan ben je jezelf aan het uithongeren en zal je vreetbui die avond gegarandeerd toe gaan slaan. Daarnaast is dit ook nog eens een teken van het afbreken van je spieren, dat wil niemand toch? Bescherm jezelf in dit opzicht en eet altijd als je trek hebt. Natuurlijk is een gezonde optie dan het beste. Kies voor een stuk fruit, een bakje yoghurt, wat rijstwafels of misschien een handje nootjes! Als je dan toch ‘lekkere trek’ hebt – hou het bij een kleine portie.

4. Water

Wat voor mij heel erg helpt is om ná elke maaltijd 2 glazen water te drinken. Vaak hoor je dat als je graag zou willen afvallen, juist vóór elke maaltijd een glas water moet drinken. Helaas, dat glaasje is binnen no time weg en dan zul je na het eten weer snel trek hebben. Drink na elke keer als je iets eet 2 glazen water leeg en je zult je langer vol voelen en minder snel weer honger hebben. Pluspunt; op deze manier kom je ook nog eens beter aan je dagelijkse waterbehoefte van 2 liter.

5. Durf NEE te zeggen

Last but not least, durf NEE te zeggen. Jullie weten allemaal dat ik een voorstander ben van een goede balans tussen ongezonde voeding en gezonde voeding – maar soms is het ook goed om eens Nee te durven zeggen. Vaak zijn vrouwen van die wezens die, als ze eenmaal bloed geproefd hebben, meer willen. Niet letterlijk natuurlijk, maar je weet wat ik bedoel. Zo ook ik. Zet een pak koekjes voor me neer en ik neem er ééntje – 10 minuten later is het hele pak leeg en nee, aan delen doe ik niet. Als je eenmaal geleerd hebt om nee te zeggen, kun je er uiteindelijk wel ééntje nemen en het daarbij laten. Waarschijnlijk. Ooit.

Nog 1 laatste, extra tip. Nee zeggen is goed, maar vecht niet om ze tegen te houden. Uit ervaring kan ik zeggen; als je jezelf verbied om bepaalde dingen te eten, komt er een dag dat je het niet trekt en de vreetbui 100x harder toe slaat. Die dag zul je alles letterlijk gaan vreten. Van pizza, tot koekjes, tot patat, tot snoep, tot chocola. Al-les. De mens wil altijd het liefst datgene doen wat verboden is. Zoek dus gewoon lekker een balans op! Een avondje ouderwets vreten is ook wel eens leuk toch? En niks mis mee als dat 1 keer per week gebeurt, zolang je de balans maar weer kunt vinden!

Een ding is zeker, schaam je niet voor een vreetbui. Jij hebt ze, ik heb ze, iedereen heeft ze wel eens. Voel je ook absoluut niet schuldig, want dat is hartstikke zonde! We zijn ook maar mens, toch?

Veel liefs, Carmen.

Vraag hier je persoonlijke schema aan