Interview met bikini fitness atleet Naomi Burer

Een tijdje geleden hebben we Naomi geïnterviewd. Ze zat destijds in haar voorbereiding voor haar eerste wedstrijd. Ben je benieuwd waar haar passie voor bikini fitness wedstrijden is ontstaan en wat hier allemaal bij komt kijken? Lees dan snel verder.

1. Vertel! Wie Naomi Burer?

Dit artikel is gesponsord door:

Ik ben Naomi en ben 22 jaar oud. Ik woon in Alphen aan den rijn in Zuid-Holland. Ik studeer op dit moment fysiotherapie en ben ook bezig voor personal training. Op dit moment maak ik deel uit van het xxl nutrition team en daar ben ik super blij mee.

Ik ben iemand die wel haar doel moet bereiken en er alles voor doe om dat te kunnen behalen. Ik zit nu dan ook in voorbereiding voor mijn eerste wedstrijd!

Bikini fitness Naomi Burer

2. Ben je altijd zo met sport en voeding bezig geweest?

Ik ben er eigenlijk een beetje ingerold. Zelf heb ik altijd wel gesport en ben ik altijd wel bezig geweest met gezond leven maar niet zoals ik er nu mee bezig ben. Ik ben eigenlijk door mijn vriend heel veel gaan trainen. Eerst dacht ik net als andere meiden dat je van trainen er uit ging zien als een bodybuilder haha.. Maar eigenlijk vond ik het wel heel erg leuk en ben ik mij erin gaan verdiepen. Toen kwam ik al die mooie fitnessmodellen tegen zoals Andreia Brazier. Op dat moment dacht ik WAUW! Dit wil en kan ik ook!

3. Waar komt jouw motivatie vandaan?

Eigenlijk is mijn grootste motivatiebron mijn vriend. Door hem ben ik echt gaan trainen en kwam ik erachter dat ik dit super leuk vond! Verder kijk ook ik natuurlijk veel naar Instagram op de profielen van de fitnessmodellen enzo. Als ik dan daarnaar kijk denk ik Wauw goals…

4. Hoe werd de interesse voor wedstrijden gewekt?

Mijn interesse in wedstrijden is toch wel gekomen door te gaan kijken bij verschillende wedstrijden. Het is begonnen toen ik bij mijn vriend zijn wedstrijd ben gaan kijken. Op dit moment zit ik in voorbereiding voor mijn eerste bikinifitness wedstrijd. Dit is echt heel erg zwaar maar ik vind het super gaaf om mijn lichaam te zien veranderen.

5. Wat eet je op een dag?

Op dit moment eet ik niet zoveel op een dag omdat ik in mijn wedstrijdvoorbereiding zit! Sowieso eet ik altijd om de 2 a 3 uur. Ik eet nu gewoon mijn havermout met een shake, rijstewafels met kalkoenfilet, groentes, rijst, witvis en groentes.

Hiervoor at ik ook om de 2 a 3 uur en probeerde ik dit ook zo gezond mogelijk te houden. Vaak gewoon kleine bakjes met rijst, groente en gehakt. Haha lekker standaard he? Maar ik at ook gewoon dingen als

een broodje, pasta en andere lekkere kleine maaltijden. Als het maar gezond is! Tuurlijk horen er ook wat lekkere slechte dingen bij die eet ik ook regelmatig als je maar de balans ervan ziet.

6. Hoe ziet jouw trainingsschema eruit?

Mijn trainingsschema vul ik eigenlijk elke dag zelf in. Waar heb ik zin in en waar moet ik nog aan werken? Ik zorg wel altijd dat benen er 2 keer in voorkomen in de week. Cardio? Nee daar doe ik normaal gesproken niet aan. Nu natuurlijk wel tijdens mijn wedstrijdvoorbereiding.

Soms train ik een paar weken op 8 herhalingen en 3 sets om lekker mijn max met gewichten op te zoeken en massa aan te komen maar soms train ik ook op 20 herhalingen om mijn lichaam bijvoorbeeld weer wat droger te laten worden. Het is belangrijk dat je ook veel varieert anders wennen je spieren eraan en maak je geen progressie meer!

7. Wat zijn jouw tips voor meiden die moeite hebben om het krachthonk op te zoeken?

Iedereen voelt zich in het begin een beetje ongemakkelijk maar kom op! het is voor jezelf en voor niemand anders! Probeer die knoop door te hakken en er gewoon te gaan staan, je denkt dat iedereen je aankijkt maar iedereen is bezig mijn zijn eigen ding. Probeer het anders ook positief te bekijken misschien kijken ze wel omdat ze het stoer vinden dat je zo tussen al die krachtpatsers staat!

Zelf heb ik er niet heel veel problemen mee want ik denk aan mijn doel wat ik wil behalen en ik raad dit ook aan de andere meiden aan.

8. Wat is je droom?

Mijn droom is echt als fitnessmodel aan het werk zijn en door te breken met bikinifitness wedstrijden. Naar mijn mening is dit echt de ideale combinatie! Ik wil als ik zelf wat meer ervaren ben in wedstrijden ook andere meiden gaan trainen voor deze wedstrijden om hun dromen ook weer waar te kunnen maken.

Ben je benieuwd naar het verhaal van Amy Swart? Je leest haar bikini fitness verhaal hier.

Vraag hier je persoonlijke schema aan