SUCCESVERHAAL: Daniek

Dat wij voeding- en trainingsschema’s aanbieden is natuurlijk al lang geen geheim meer, maar vanaf heden zouden wij ook graag het succesverhaal van onze klanten met jullie delen! Lees snel het succesverhaal van Daniek Muller.

Op 31 maart 2016 hakte ik de knoop door. Na al een tijdje zelf geprobeerd te hebben om gezond te eten en meer te bewegen, besefte ik me dat ik het misschien toch niet helemaal alleen aan kon. Ik was altijd al wat zwaarder als kind, sportte nooit, ik was aardig wat kilo’s aangekomen en woog op dat moment 75 kilo. Mijn broeken pasten niet meer en ik kan me nog goed het moment herinneren dat ik met tranen in mijn ogen in een pashokje stond omdat elke broek die ik paste te strak zat. De eindexamens stonden voor de deur en ik was toe aan een nieuwe start, ik wilde weer blij zijn met mijn lichaam.  Via social media kwam Dutch4Health op mijn pad. Als ik wilde veranderen, dan was dit mijn kans. Ik stuurde een mailtje, en op dit moment kan ik zeggen dat dat mailtje de beste beslissing ooit was.

Op 19 april kreeg ik van Carmen een voedings- en trainingsschema. Eten volgens een schema? Ik at wanneer ik wilde en wanneer ik dat wilde, er zat niks in mijn huidige eetpatroon wat ook maar iets te maken had met het woord structuur. Pizza van de vorige avond als ontbijt? Prima. Ook het sporten was een grote stap. Ik vond het verschrikkelijk om naar de sportschool te gaan. Ik had wel eens op een loopband gestaan, maar in het krachthok? Door het trainingsschema had ik houvast waardoor de stap naar de sportschool minder groot was. Mijn omgeving was sceptisch. Moet het echt zo streng? Overdrijf je niet een beetje? Ik had een doel voor ogen en daar ging ik voor.

Dit artikel is gesponsord door:

Ik hield via Skype contact met Carmen, wat mij echt door de periode heen hielp. Als ik vragen had kreeg ik vrijwel meteen antwoord en  regelmatig kreeg ik een berichtje of het nog goed ging of dat er dingen waren waar ik tegen aan liep. Het contact was erg persoonlijk en voelde vertrouwd! Toen ik een weekendje weg was en veel moeite had om ‘netjes’ te eten, stuurde ik Carmen een berichtje en gaf ze me wat tips. Een van die tips was dat ik vooral NIET het toetje over mocht slaan. Mee eens! Op dat soort momenten besefte ik me dat ik af en toe echt wel mocht genieten. Dit hele traject was geen dieet, maar een verandering van mijn levensstijl.

‘Mijn broeken begonnen weer losser te zitten en ik zag het weer zitten mijn bikini uit de kast te halen.’

Elke maand had ik een ‘foto-momentje’. Ik maakte foto’s van mezelf om zo te zien of er vooruitgang was. Op 12 juni was zo’n moment, de eerste foto en de foto van dat moment werden met elkaar vergeleken. Er was toen niet zoveel progressie binnen die twee maanden als we hoopten dus werd het schema een beetje aangepast. Vanaf dit moment begon mijn succesverhaal pas écht. Alles viel op zijn plek. Ik kon zonder problemen mijn voedingsschema bijhouden en ook met het sporten had ik de smaak helemaal te pakken. Ik had de balans gevonden. Ik sportte 3 tot 4 keer in de week, at volgens mijn schema, maar ik gunde mezelf ook wat lekkers. Mijn broeken begonnen weer losser te zitten en ik zag het weer zitten om mijn bikini uit de kast te halen.

Elke keer als Carmen mij vertelde hoe trots ze op mij was, kreeg ik weer extra motivatie om er alles uit te halen wat er in zat. Ik was nog lang niet op mijn eindstation! Mijn coaching eindigde met een transformatiefoto die werd geplaatst op het Dutch4Health Instagram account. Dit was voor mij een mijlpaal. Ik was in die drie maanden coaching 10 kilo afgevallen, mijn doel was behaald. Ik zou vanaf nu zelfstandig verder gaan, ik had voldoende handvatten om mijn transformatie door te zetten.

‘Na Dutch4Health ben ik nog eens 8 kilo afgevallen.’

Het is nu een jaar geleden dat ik begon bij Dutch4Health. Ik ben in de maanden na de coaching nog eens 8 kilo afgevallen door de balans vast te houden die ik in de tijd dat ik werd gecoacht heb opgebouwd. Ik ben langzaam gaan variëren met het schema totdat ik mijn eigen ‘eetpatroon’ creëerde.  Op dit moment heb ik een ander doel voor ogen: spiermassa opbouwen! Tijdens het afvallen zijn de meeste rondingen verdwenen, deze wil ik weer creëren, maar dit keer door spier!

Je kan wel stellen dat het krachthok mijn tweede huis is op dit moment, wie had dat ooit gedacht… Waar ik in het begin op ongeveer 1700 kcal per dag zat, zit ik nu op 2300. In het begin was de angst er dat ik weer terug zou vallen en weer hoger zou komen in het percentage vet, maar door me goed aan mijn schema’s te houden gebeurt dit niet. Als ik terugkijk heb ik zoveel geleerd over het lichaam en vind ik het geweldig hoe mijn lichaam door de tijd heen is veranderd. Ik ben daarom van mening dat je alles kan bereiken als de wilskracht er maar is.

Ik ben Carmen en Kjell heel erg dankbaar voor de schema’s en de coaching. Ja, uiteindelijk moet je het zelf doen, maar met de begeleiding die ik heb gehad krijg je net dat extra duwtje in de rug en is er altijd iemand die achter je staat. Ook ik heb momenten gehad dat ik dacht: ‘waar doe ik het nu eigenlijk allemaal voor?’. Onthoud dat al die momenten het waard zijn als je kijkt naar wat je er voor terug krijgt! Ik raad dan ook iedereen aan om de stap te zetten. Ben je niet gelukkig of tevreden met jouw lichaam op dit moment? Kies voor jezelf en zorg dat je blij bent met jezelf, want dat verdiend iedereen!

Kun jij ook wel wat hulp gebruiken bij jouw voeding en/of training? Vraag een persoonlijk schema aan door HIER te klikken, of een mailtje te sturen naar info@dutch4health.nl.

Vraag hier je persoonlijke schema aan