Depleten, laden en vocht afdrijven, hoe ging het?

Voorbereiding op een fotoshoot

In deze blog ga ik mijn ervaringen met jullie delen over hoe ik de afgelopen week heb ervaren. Ik heb zondag namelijk een shoot gehad en hierop heb ik me 6 dagen lang op voorbereid. Nog nooit eerder heb ik zo specifiek toe gewerkt naar een doel en dus was het soms best even lastig moet ik eerlijk bekennen. In deze blog laat ik jullie zien hoe ik dit heb gedaan en wat ik zoal moeilijk vond.

Depleten en carb loaden

Allereerst zal ik even uitleggen welke methode ik heb gebruikt om dit te bereiken:
Doormiddel van ‘depleten’ en ‘carb loaden’ kun je specifiek toewerken naar een beter fysiek dan je huidige shape. Na een periode van ‘diëten’ en trainen oftewel gedisciplineerd toewerken naar een doel kun je ervoor kiezen om nog net wat meer uit jezelf te halen. Het is dus wel verstandig om al redelijk laag in je vetpercentage te zitten want dan zal je het meeste resultaat zien.

Dit artikel is gesponsord door:

Deze manier wordt zowel gebruikt om beter voor de dag te komen tijdens een festival, stranddag, fotoshoot of wedstrijd. Er zijn diverse methoden om dit te bereiken maar ik beschrijf hier hoe ik het heb gedaan. Dit is dus niet per sé de beste manier! Ik heb gemerkt dat ik er toch een stuk droger bij stond en dat terwijl ik mijzelf niet eens heb opgepompt voordat de foto’s werden genomen. Het was ook niet zo dat ik niet tevreden was met mijn shape voorafgaand aan de 6 dagen. Ik wilde het gewoon eens ervaren om mijn gevoel met jullie te delen.

Hoe zag de week eruit?

Dag 1/2) De eerste twee dagen gooide ik mijn koolhydraten met +- 50% omlaag (depleten – uitputten). Ik zeg +- omdat ik alles op gevoel heb gedaan. Ik houd nooit wat bij dus ik zag geen reden om dat nu per se te gaan doen. Als je het nou erg nauwkeurig wil doen dan kan ik je het wel aanraden om het bij te houden. Daarnaast gooide ik mijn zout & waterinname omhoog (extra zout toevoegen aan je eten en de helft meer drinken dan je al deed). Het toegevoegde zout verlaagt je water retentie hormoon ‘aldasterone’ dit zorgt ervoor als vervolgens je zoutinname op dag 5 en 6 terugbrengt naar je normale niveau het hormoon weer naar zijn normale toestand gaat en je water wordt afgevoerd en dus je onderhuidse vocht lager wordt.

Tijdens de eerste twee dagen heb ik nog wel mijn bakje havermout gehad maar verder liet ik het overgrote deel van de koolhydraatrijke producten liggen. Dit ging vooral om de koolhydraten die ik normaal gesproken inneem tijdens mijn lunch en diner (brood, pasta, rijst en toevoegingen zoals musli etc.). Neem als voorbeeld een bakje magere kwark, als je hier een half bakje van leeg eet krijg je ook 13,8 gram koolhydraten binnen. Deze koolhydraten moet je zeker niet mijden want zelfs in groeten zitten koolhydraten! Qua fruit heb ik de bananen omgeruild voor een peer en at iets minder fruit dan normaal. LET OP, je traint alleen tijdens het depleten!

Dag 3/4) Tijdens de derde en vierde dag at ik tijdens mijn ontbijt een bakje kwark in plaats van mijn bakje havermout. Mijn koolhydraat inname ging dus nog wat omlaag en tijdens deze dagen merkte ik toch wel dat mijn trainingen moeizamer gingen en dat de spieren minder vol zaten dan normaal. Ik trainde ook met gemiddeld 20 herhalingen met een lage rustpauze, dit deed ik om mijn spieren extra uit te putten en het overgrote deel van de glycogeenopslag uit mijn spieren te trainen. Mijn zoutinname bleef op dag drie hetzelfde en op dag vier bracht ik hem terug naar het normale niveau. De waterinname daarin tegen gaat nog wat omhoog tijdens 3e en 4e dag. Je gokt het al, resultaat: VEEEEL PLASSEN.

Dag 5/6) Op dag vijf mag je lekker laden met het liefst complexe koolhydraten zoals zoete aardappelen, volkoren rijst & brood etc. Als je het maar een beetje gewend bent om te eten! Ga je dus niet helemaal vol proppen met van alles en nog wat want dit kan ook negatieve resultaten hebben. Breng je vochtinname terug tot +- 1 liter. Ze zeggen eigenlijk nog minder maar ik persoonlijk kon dit echt niet. Ik ging ’s avonds sushi eten en het drinken keek mij zoooo erg aan. Ik had gewoon oprecht dorst en dit kwam al helemaal omdat je de dagen ervoor zoveel mocht drinken. LET OP, niet trainen want je wil je spieren juist gaan laden! Dit geldt ook voor het moment suprême (fotoshoot in mijn geval).

Fotoshoot

Uiteindelijk was het de dag van de fotoshoot. Deze dag heb ik mijn vriendin heel vroeg naar het vliegveld gebracht dus het ontbijt bleef bij een banaantje. Ook heb ik tot aan mijn shoot niks gedronken om zo droog mogelijk aan de start te verschijnen. Van tevoren heb ik een halve zak aan snoep leeggegeten want zo vul je de spieren nog extra met de nodige suikers om extra goed in de pomp te staan. Ik merkte dat ik heel snel in de pomp kwam ondanks dat ik mij niet echt heel erg heb kunnen oppompen met gewichten o.i.d. Het bleven bij een paar push ups voordat de push up foto werd gemaakt.

Leuk dat jullie er weer waren, mochten er nog vragen resten? Mail info@dutch4health.nl en ik zal jullie zo snel mogelijk te woord staan. Wil jij een schema op maat om zo sneller in de buurt te komen van jouw doelstelling? KLIK HIER, we helpen je graag verder.

Zie hieronder een paar resultaten van mijn fotoshoot:

14408024_1011568092273758_1373083461_o 14408140_1011567715607129_1522246337_o 14423751_1011567678940466_1855679454_o 14423948_1011567835607117_1877284324_o

Vraag hier je persoonlijke schema aan