Leg raise

De leg raise is een pittige maar daarom ook effectieve oefening om je buikspieren mee te trainen. Hij is zo zwaar omdat je je eigen benen omhoog moet brengen. Dit doe je alleen vanuit de buikspieren en daarom is hij wel moeilijker dan de andere oefeningen. Als je deze goed kunt doen dan weet je zeker dat je buik ver ontwikkeld is. Je zou ook eerst kunnen beginnen met de knee raise, hierbij laat je je onderbenen hangen en trek je alleen de knieën omhoog. 

Specificaties van de Leg raise

 • Hoofdspiergroep(en): Buikspieren
 • Hulp spiergroep(en): 
 • Type oefening: Isolatie
 • Niveau: Gevorderd

Start positie

 1. Ga aan een stang hangen of plaatje je ellebogen op een steun (hier zijn apparaten voor.
 2. Ga ontspannen hangen en trek jezelf niet op, je ellebogen zijn uitgestrekt.
 3. Uiteraard span je je gehele lichaam aan om stabiel te blijven hangen en controle te hebben over de oefening
 4. Kijk recht naar voren.

Uitvoering & aandachtspunten

 1. Breng je boven en onderbenen in een rechte lijn naar voren. Op het plaatje komt hij iets te ver uit! Stop als je voeten ongeveer op navelhoogte zijn.
 2. Probeer zo stil mogelijk te hangen. Als je gaat zwaaien dan doet je buik minder zijn werk dan als je helemaal stil hangt. je zou iemand kunnen vragen om je heupen stil te houden.
 3. Als je een zwakke onderrug hebt kun je deze oefening beter overslaan, hij is namelijk best pittig. Je kunt dan beter eerst gaan planken om je core te versterken.

Hoe pas je hem toe in je schema?

De leg raise is een isolatie oefening om voornamelijk de onderkant van je buik te trainen. Het is een moeilijke oefening maar het is wel een leuke uitdaging om deze onder de knie te krijgen. Zoals ik in de inleiding aangaf kun je ook beginnen met een knee raise. Hierbij trek je alleen je knieën in. Ik doe deze oefening vaak rond de 8-10 herhalingen. Het is namelijk best lastig om hem vaker te doen haha. Ik daag jou uit om dit 20x te gaan doen;).

Dit artikel is gesponsord door:

leg raise

Vraag hier je persoonlijke schema aan